София ще бъде една от спирките в турнето на Стинг „57th & 9th“, с което легендарният музикант промотира последния си албум. Концертът му ще бъде на 16 септември в Арена „Армеец“.

Гордън Матю Томас Съмнър, по-известен като Sting, е сред най-популярните и успешни британски изпълнители, продал досега над 100 милиона албума. Започва да прави музика през 70-е в групата The Police, а в следващото десетилетие започва самостоятелна кариера. Сам той печели 10 награди „Грами“, две „Бритс“, „Златен Глобус“, „Еми“, има и четири номинации за „Оскар“. Изявява се и като актьор. Известен е с благотворителните си прояви и подкрепата на социални каузи.

След повече от десетилетие мълчание, миналата година Стинг представи своя дванадесети солов албум „57th & 9th“. През февруари музикантът стартира световно турне. Всички концерти в Северна и Южна Америка, Мексико и Европа бяха разпродадени за отрицателно време.

През есента Стинг ще свири и пее в избрани градове в Европа, сред които е и София. Освен парчета от новия му албум, ще чуем и всички обичани хитове на британския гений. Специален гост на турнето на Стинг е неговият син Joe Sumner. Първата среща на  българските фенове с Джо беше през 2006-а, когато неговата група беше подгряваща на Стинг на концерта му в Несебър.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара