Световно известният джазмен Рей Джелато идва в столицата за първи път и ще ни покаже суинг на световно ниво! На 12 март английският певец и тенор саксофонист ще дойде с омайващия си бенд – The Giants, в Sofia Live Club, за да потопи феновете на суинг, джайв и джаз танците в незабравимо шоу! Наричат го „кръстникът на суинга“, защото възражда любимия си жанр още през 80-те и не спира да го обогатява и до днес. През 2020 г. той отбелязва 25-годишния юбилей на бенда с нов албум, а София е сред първите градове, които ще го чуят.

Творчеството на Рей Джелато е дълбоко повлияно от джаз великани като Бен Уебстър, Колман Хокинс, Лестър Йънг и много други. Имал е щастието и да работа с велики артисти като Сам Бутера, Скот Хамилтън, Бъди Тейт, Ван Морисън. Свирил е с популярните Echoes of Ellington Jazz Orchestra, The Barcelona Big Blues Band и Philadelphia’s City Rhythm Orchestra.

Цели 9 пъти гостува на един от най-важните джаз фестивали в световен мащаб – Umbria Jazz Festival. Също джаз фестивалът в Монреал, Карнеги Хол, в джаз клуба The Blue Note в Ню Йорк. Всяка година, на връх най-светлите коледни празници, е специален гост на най-популярния джаз клуб във Великобритания – Ronnie Scott’s Jazz Club. Приема да свири на ред светски събития, сред които най-запомнящи са приемите в кралския двор и, разбира се, сватбата на сър Пол Маккартни.

Билети на цени от 50 лева можете да намерите в мрежата на Eventim.bg, бензиностанции OMV, билетен център НДК, Office 1. На място в Sofia Live Club на 12 март цената ще бъде 60 лева. Вратите отварят в 20:00. Концертът започва в 21:00. Повече можете да научите в официалното събитие.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара