Най-популярната турска трупа „Огънят на Анадола” ще представи спектакъла „Еволюция” само на едно представление в София на 8 Декември , в зала 1 на НДК.

Основната концепция на програмата на “Огънят на Анадола” е срещата на цивилизациите.Това е танцов портрет, който среща източната и западната култури, изпращайки универсалното послание за световен мир.

Арт директор и хореограф е създателят на трупата Мустафа Ердоган. Зрелищните спектакли са резултат от дълги репетиции, с помощта на хореографи, диетолози, масажисти и йога инструктори.

"Огънят на Анадола" започва световното си турне през 2002 г. и веднага получава покани за повече от 20 държави – Германия, Белгия, Холандия, Израел, Китай, Япония… Успехът на трупата се дължи на невероятния синтез на стотици танцови стъпки и музика от различни региони на Турция. В спектаклите са вплетени елементи от митологията и затова според Ердоган той може да бъде наречен антична мозайка от любовта, културата, историята и духа на Анадола.

"Огънят на Анадола" получава овациите в Медисън Скуер Гардън в Ню Йорк, Чикаго Тиатър, Берси в Париж. Играе се с огромен успех в парламента на Китай, в Кремъл в Москва, д джамията "Мохамед Али" в Кайро,пред Египетските пирамиди… От Сибир до Катар, през Америка до Япония, навсякъде по света магията на анадолския фолклор очарова.

“Огънят на Анадола” е номиниран за "Гинес" като първата танцова трупа, изнесла представление в китайския парламент и първата, която е имала изява в Античния театър в Бодрум 2300 години след последния спектакъл в него.

Мустафа Ердоган е роден в Хакари през 1965 г. Той учи философия в университета в Хаджеттепе и публична администрация в университета в Гази. По време на образованието си не престава да се интересува от народни танци и с трупите, които тренира, печели награди по фестивали и състезания в Турция и извън нея.

Билети на Касата на НДК и в мрежата на Eventim.bg

0 Коментара