Фотографска изложба "На Изток. В Рая. В безвремието на епохата" откриват Дилян Марков и Емил Спахийски утре в залата на ул. "Марин Дринов" 30 от 19 часа.

Изложбата ще продължи до 30 юни. Тя е част от програмата на Месеца на фотографията.

Ето какво разказва Емил Спахийски за изложбата: "Във величествиния си роман „На Изток от рая“ Джон Стайнбек казва: „Понякога мълчанието е най-красноречиво“. Опитвал съм се да разказвам какво е да пътуваш на Изток и когато думите не ми стигат, млъквам и пускам в действие фотографията на Дилян Марков, защото заедно изживяхме това приключение в Камбоджа. Камбоджа няма как да се разкаже без фотография. Може да се обясни, но не и да се покаже. Фотографията, изглежда, е като музиката: когато свършат думите, започва тя. И тъй като името на романа е станало вече клише за какво ли не, с Дилян Марков решихме да го опровергаем и разбием на пух и прах. Бяхме на Изток, но не от Рая, а в Рая. Бяхме и видяхме и красивото и грозното, и богатото и бедното, и историята и ежедневието на този велик кхмерски народ."

Фотографиите са направени на остров Кох Ронг, провинция Сиануквил, Пном Пен, Кампонг Чан, Сием Рийп в Камбоджа. Те представляват синтезиран образ на бита на съвременните кхмери, тяхната история, красотата на природата и присъствието на тези, които живеят… на Запад от Рая.

0 Коментара