Акцентите от полусезон Есен 2020/2021 на Софийската филхармония бяха обявени на онлайн пресконференция  от маестро Найден Тодоров. Сезонът, който претърпя промени заради пандемичната обстановка, ще започне на 4 септември с концерт на оперната звезда Диана Дамрау, Никола Тесте и маестро Павел Балев, който работи изключително много за да се случи този концерт.

Заради ограниченията за допустим капацитет в залата, Диана Дамрау се съгласи да направи втори концерт, без това да рефлектира върху хонорара ѝ. Такъв жест към българската публика направиха и виртуозните цигулари Шломо Минц (11 и 12 октомври), Гидон Кремер (1 и 4 октомври), Борис Белкин и световнопризнатият диригент Джанлуиджи Джелмети (17 и 18 септември).

Суперзвездата Хуан Диего Флорес

ще изнесе концерт на 14 януари в зала 1 на НДК. Той излиза на българска сцена под диригентството на Кристофър Франклин.

Швейцарският пианист от руски произход Андрей Гаврилов ще свири в зала „България“ на 10 септември. Заради изключителния си талант лауреатът на Международния конкурс „Чайковски“ получава в края на осемдесетте години на XX в. лична „благословия“ за свободно придвижване между СССР и Англия от Маргарет Тачър и Михаил Горбачов. Оттогава пътят му върви само нагоре.

Младото поколение в класическата музика Камий Тома (носителка на френското Грами и ексклузивен артист на Грамофон) и Александър Улман (лауреат на конкурса „Лист“) ще имаме удоволствие да чуем на 15 октомври.
Световнопризнатият пианист Олег Майзенберг гостува в София на 10 декември.

Сред пианистите се откроява и любимецът на родната публика Евгени Божанов, когото ще слушаме на 3 декември.

Рождения ден на Бетовен ще отбележим на 17 декември с концерт на Софийската филхармония и Георги Черкин.
Главният гост-диригент Саша Гьотцел ще има два концерта: на 24 септември с Малерова програма и на 22 октомври с творби от Моцарт и Щраус.

Софийската публика ще има срещи и със Светлин Русев, Красимира Стоянова, Йорма Панула, Калуди Калудов,  Емил Табаков, Дарил Анг, Юлиан Рахлин, Людмил Ангелов, Константин Илиевски и с диригента на Виенската народна опера Герит Присниц.

Билетите за концертите вече са в продажба на  касата на зала България и в Ивентим.

В следващия месец всички концерти ще се продават само като абонаментни цикли с големи отстъпки за членовете на Филхармоничното общество. Как да се присъедините към него, можете да прочетете тук.

Пълната програма можете да видите тук.

Концертите по цикли са на разположение тук.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара