Опера и рок концерт можете да гледате през февруари в кино „Арена“. На 6 и 7 февруари ще се прожектират два шедьовъра с диригент Антонио Папано от лондонския Ковънт Гардън.

Selska Chest and Paliachi (2)

„Селска чест“ е трагедия за древните традиции и забранената любов на селянина Туридо към омъжената Лола. В малкото село, в което жените са обект на притежание, а мъжете се бият за честта си, трагедията намира своя естествен завършек в смъртоносен дуел.

„Палячи“ е историята на една актьорска трупа – гърбавия клоун Тонио, страховития Канио и неговата невярна съпруга Неда. Представлението им за местната публика прекрачва границата между въображение и реалност, и Канио изпада в пристъп на дива ревност, убивайки Неда пред очите на публиката. Историята е базирана на реално представление, на което композиторът става свидетел като дете.

Selska Chest and Paliachi (4)

И двете опери са поставени в съответствие с първоначалните концепции на композиторите Маскани („Селска чест“) и Леонкавало („Палячи“). Произведенията са част от движението verismo, чиято идея е да представи творчески реалностите на провинциалния живот на Италия.

Поради големия интерес към емблематичния концерт на рок динозаврите Queen кино „Арена“ пуска нови допълнителни прожекции в Кино Арена Запад София, Кино Арена Младост София и Кино Арена Grand Mall Варна на 14-и февруари. Прожекции на Queen Rock Montreal има също така в кината „Арена“ във Велико Търново, Стара Загора, Плевен и Смолян.

Queen rock Montreal (2)

Концертът на легендарните Queen е записан на живо от Montreal’s Forum през 1981 г., когато над 18 000 фенове полудяват под звуците на любимите си рок парчета, изпълнени от незабравимия Фреди Меркюри.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара