Днес е премиерата на новия сингъл на Моисей „Време“ с участието на Жана Бергендорф. Песента, продуцирана от „Вирджиния Рекърдс“, доби популярност в рамките на двете големи музикални турнета, от които изпълнителите бяха част през лятото.

Moisey_Zhana 1

„В момента пиша новата глава от личната си музикална история и мисля, че именно „Време“ е точното заглавие за нея и за песента“, казва Моисей, който е съавтор на музиката и лиричния текст с бийтмейкъра Александър Корабов, по-известен с псевдонима Бате Сашо.

Moisey_1

Двамата създават „Време“ буквално на един дъх, а впоследствие работят по аранжимента с Pavell и националния шампион по бийтбокс Искрен Тончев-Искрата. От самото начало Моисей и продуцентите му са единодушни, че това е най-подходящото звучене за общ проект с Жана, с която изпълнителят е не само колега, но и близък приятел.

Moisey_

За снимките на видеото екипът се доверява на режисьора Павлин Иванов-Bashmotion, чиято концепция е колкото семпла, толкова и провокативна.

Zhana_shibari 2

В един от кадрите участва и синът на Жана, малкият Леон, но не лицето, а само ръцете му имат „роля“ в сценария. Ръцете на възрастния мъж в същата сцена пък принадлежат на бивш военен от авиацията. Другият мъжки персонаж също не е професионален актьор, нито атлет, а специалист по промишлен дизайн.

Zhana_shibari 4

По идея на режисьора героинята на Жана е превърната в творба на японското изкуство на връзване с въже шибари (или кинбаку) – техника, която за първи път се използва в български музикален клип. Шибари се базира на древното бойно изкуство ходжуджуцу, в което се е практикувало задържане на военнопленници с въже между XV и XVII век.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара