Концерт на Петър Янев – гайда, Веселин Койчев – китара и Пиеро Епифания – кахон, демонстрира неочакваните възможности на най-българския инструмент. Пред избрана публика снощи в Градската художествена галерия гайдата на дългогодишния спътник на Валя Балканска звуча по съвършено нов начин. Идеята за смело съчетаване на традициите и жанровете е на българския консул в Конго Теодора Игнатова, дамата която се прочу със сполучливите си опити да пренесе българската традиция на африканска земя.

Българският фолклор владее езика на душата, точно това доказа и снощното събитие, което предизвика нестихващите аплодисменти на президентската двойка Стоянови, Тодор Батков, бизнесмени, бившият министър на здравеопазването Ненов, политици, популярни лица от екрана и шоу бизнеса.

„Това е първото събитие от амбициозния ни проект, който започна със създаването на Българска гайдарска асоциация – каза Игнатова – очаквайте още по-смели и неочаквани провокации“.

Концертът бе по инициатива на фондация „Докосни щастието“. В същия ден фондацията направи дарение на ансамбъл „Родопа“ в размер на 2500 лева.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара