И тази година българският оркестър на маестра Любка Биаджони „София Симфоникс”  заминава на своето традиционно лятно турне в Австрия и Германия.

Първият концерт ще се състои на 15 юли в рамките на престижния музикален фестивал „Тиролски празници” в австрийския град Ерл, който се ръководи от един от най-прочутите диригенти на нашето време Густав Кун.

В програмата на талантливите български музиканти под палката на маестра Биаджони ще прозвучат „Празнична увертюра” от Веселин Стоянов, концерт за цигулка от Уилям Уолтън със солист световноизвестната българска цигуларка Лия Петрова и Вариации „Енигма” от Е.Елгар.

Турнето продължава с концерт в пищния дворец на Лудвиг Втори на езерото Кимзее в рамките на фестивала „Херенкимзее” в Германия. Там на 20 юли „София Симфоникс” ще изпълнят Симфонична поема „Вълтава” от Б. Сметана, Концерт за пиано №3 от Панчо Владигеров, отново с блестящ солист – Георги Черкин, и Пета Симфония на Чайковски

Турнето ще завърши на 22 юли с концерт на открито в двореца  Пласенбург (Кулмбах) в рамките на фестивала „Пласенбург на открито”. В концертната програма ще звучат произведения на Чайковски и Сметана, две пиеси на Теодосий Спасов със солист самия автор, „Уестсайдска история”  на Бърнстейн, публиката ще чуе също части от операта „Порги и Бес” и „Рапсодия в синьо” на Дж. Гершуин със солист Стефан Врачев – пиано.

Събитието във Фейсбук. 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара