Световноизвестният сръбски режисьор Емир Кустурица, създателят на хитовите филми „Аризонска мечта”, „Ъндърграунд”, „Черна котка, бял котарак” идва у нас, но не за да представя свои филми, а за да свири на китара заедно с бандата си The No Smoking Orchestra. Концертът им е на 7 февруари догодина в зала 1 на НДК. Сред членовете на групата е и синът на Кустурица – 34-годишният Стрибор, който свири на барабани. Музикантите са избрали София за първа точка от световното си турне.

Любопитен е фактът, че бендът на Кустурица е много по-признат навсякъде по света, отколкото в родната му Сърбия. Музикантите се представят като „майстори на глобалната поразия” и са посланици на балканския маниер на забавление. Наричат ги „необичаен културен феномен”. Имат 25-годишна история, но по собствените им думи сега са в най-добрата си форма.

Автобиографията на Кустурица – „Смъртта е непотвърден слух“, която вече се продава в България, е изповед, напоена със спомени за най-близките му хора. Книгата е белязана от срещи с магията на киното, но и от абсурдни перипетии и предизвикателства на оцеляването.

Билети за концерта се продават на цени от 40 до 80 лв. в мрежата на eventim.bg и на касите на НДК,, а организатори на събитието са Degris Еvents.

0 Коментара