Известни са като момчетата с божествени гласове и въпреки че са само на по 26, вече са покорили световните сцени. Тримата тенори ги посочват за свои наследници и младите италианци вече десета година разнасят по света красотата на класическото оперно пеене. В юбилейното си турне Musica включват и България с два концерта – на 16 септември във Варна и на 18 септември в София.

Ето какво мислят за живота, приятелството и музиката Джанлука Джинобле, Пиеро Бароне и Иняцио Боскето

Понякога музиката се описва като божествена. Как вие разбирате това?

Магията на музиката е, че всеки може да я почувства по свой собствен начин. Ето, ние изпълняваме класически арии на Верди и Пучини, O Sole Mio, стари италиански шлагери. Но например Джанлука е израснал с музиката на Франк Синатра и Дийн Мартин, а в момента Пиеро слуша Ед Шийнър, Инцио – Бруно Марс. Всяка музика е божествена! Не е може да има божествена и небожествена музика! Но едно знаем – класическата музика никога няма да умре! Затова и ние сме щастливи да даваме своя принос към нейното безсмъртие.

Чувал съм, че сте едни от любимите изпълнители на папа Франциск. Това как ви кара да се чувствате?

Разбира се, много горди! Представлението пред папата по време на Световния ден на младежта в Панама беше едно от най-емоционалните в нашата кариера. Тогава изпълнихме Ave Maria пред близо 1 милион събрали се хора на Кампо Сан Хуан Пабло. Винаги сме имали мечта един ден да пеем пред папата. За първи път го срещнахме на плащад Сан Пиетро и успяхме сред хилядите поклонници да го поздравим и да се снимаме с него. През май 2017 г. папа Франциск ни прие в частна аудиенция във Ватикана и тогава лично му подарихме специално издадено CD със запис на нашата Ave Maria Mader Misericordiae и албума ни Notte Magica. Беше невероятно преживяване, което сложи отпечатък върху целия ни живот.

А имате ли отношение към религията?

Ние сме много религиозни и вярващи. А освен това сме възпитани в уважение към семейството и близките си. Това е много важно в Италия!

10 години са дълъг период. Как успявате да работите заедно дълго време без спречквания? 

Разбира се, че спорим, защото имаме различни мнения. Но страстта към нашата работа и към музиката ни кара да преодоляваме противоречията и да сме силни и като екип, и като приятели. Нас ни събира музиката, но сме късметлии, защото освен колеги, сме и много добри приятели.

Кой е лидер на триото?

Нито един. Ние тримата сме лидери. Прекрасно усещане е, когато си на сцената и осъзнаваш, че всеки един от трима ни изпитва едно и също. Споглеждаме се. Един поглед, една усмивка – усещаме и живеем в един и същ момент. Това е най-хубавото нещо – сплотеността! Невероятно усещане е да сме тримата заедно!

Къде се чувствате най-добре – на сцената или в звукозаписното студио?

На сцената. В студиото трябва да създадеш перфектен продукт, който всички да слушат. А на сцената вкусът е съвсем различен. Имаш една песен – един опит. Тръпката е неповторима. И е прекрасно е да виждаш как хората пеят с нас!

Кои са трите най-италиански неща за според вас. Аз лично бих казал – пица, опера и футбол!!

Музика, мода, храна! Но, ако трябва да се опише с една дума, Италия е животът! И сме горди, че с нашата музика разказваме и предаваме италианската страст на хиляди хора по света.

Защо смятате, че Италия е такъв център на изкуствата? 

Италианците сме били винаги творци. Ето и тримата сме родени в различни части на Италия. Пиеро е от Сицилия, Иняцио – в Болоня, Джанлука е от Централна Италия. Всеки носи в себе си насложената с векове култура на земята си. Идваме от малки градчета, където хората много държат на традициите. Италия е много разнообразна страна във всяко отношени, но в света е известна с едно от най-великите изкуства – музиката. Защото където и да отидем по света, за нас е много важно да виждаме, че хората я обожават.

Кое е най-лошото нещо, с което сте се сблъсквали в музикалната индустрия и кое – най-хубавото?

Най-лошото е завистта. Най-хубавото е да дадеш възможност на всеки да изрази таланта си. Ето, например ние сме създадени като трио в едно ТВ шоу за таланти. Всеки дойде да се представи със своята песен. Тогава Джанлука спечели конкурса с песента на Андреа БочелиIl mare calmo della sera”. Но благодарение на Микеле Торпедине, който ни откри и ни събра в трио, сега заедно можем да пеем пред многохилядна аудитория по целия свят. Торпедине – нашият мениджър и учител е създал Лоредана Берте, Zucchero, Бочели. Създаде и нас, за което ние сме невероятно благодарни!

Какво остава след музиката?

Винаги остава музиката! „Ще бъда тук сега и завинаги…..Ние сме слънцето в дъждовен ден” – както се казва в текста на нашата Musicа che Resta, написан от великата Джана Нанини.

Концертите на IL VOLO в България се организират от компания BG Sound Stage и ще бъдат на 16 септември в ДКС, Варна и на 18 септември в София – „Арена Армеец”. Поради големия интерес в продажба са пуснати допълнителни билети, като могат да се закупят от системата на Ивентим и от касите на съответните зали.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара