Легендарният балкански музикант и композитор Горан Брегович разкри в интервю за хърватска медия, че вдъхновението за въздействащия му проект “Три писма от Сараево” е разнообразието като богатство, а не като пречка.  Спектакълът, който ще зарадва и феновете у нас на 13 април в Арена Армеец, е концерт за класическа, клезмер и ориенталска цигулка и симфоничен оркестър.

“С новия ми проект оставих сърцето си в цигулката. Сараево е метафора за съвременния свят, в който един ден можем да бъдем добри съседи, а на следващия  – да се държим като врагове”, откроено разкрива Брегович. Музикантът добавя, че в 21-ви век хората трябва да се научат да живеят с различията, не защото го искат, а защото е неизбежно.

Балканското величие добавя още, че неслучайно е избрал песните в новия спектакъл да бъдат записани и изпълнени от изпълнители от различни националности. “Музиката е език, а ако говорите добре един език, изведнъж се появяват нови изречения, създава се нова история. Такъв е случаят с „Три писма от Сараево“, който обединява три свята в едно. Посланието е ясно – можем да живеем заедно, защото светът става по-богат и красив”, споделя още звездата.

Повече за „Три писма от Сараево“ можете да видите в трейлъра:

Спектакълът на Горан Брегович с “Оркестър за сватби и погребения” и симфоничен оркестър е на фаталния петък – 13 април 2018 г. от 20:00 часа в Арена Армеец. Билетите за концерта са на цени от 35 до 55 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim в цялата страна, както и online. VIP пакети за събитието можете да закупите от bileti365.com

Facebook Twitter Google+

0 Коментара