Джаз-дивата Мира Кацарова представя новия си проект „Cinema“. Един пълен с музикална жизнена енергия пролетен концерт, вдъхновен от филми. Любими филми. „Криле на желанието“, „Един мъж и една жена“, „Ново кино Парадизо“, „Говори с нея“, „Черният Орфей“, „Бразилия“, „Buena Vista Social Club“… Истории, които създадоха, промениха, разтърсиха, разтревожиха и вдъхновиха поколения от ценители.

 

„Ще изпълним нашите лични отражения на музиката, която чухме, докато гледахме филмите. Отражения на образите, които ни трогнаха, на въпросите, които си зададохме, на истините, които приехме…“, коментира Мира предстоящото събитие.

Във всички филми, включени в програмата, музиката има плътно и запомнящо се присъствие. Тя говори на зрителя не по-малко от случващото се на екрана. Ето защо историите, разказани чрез нея, намират място в проекта „Cinema“ и вдъхновяват Мира и музикантите, с които тя споделя сцената, да предадат посланията, закодирани в избраните мелодии, по свой начин. С нов прочит, в който ясно личи възхищението от красотата на музикалните откъси, филмовите композиции ще стоплят публиката в Sofia Live Club.

Интересно авторско докосване е текстът, който превръща някои от инструменталните пиеси в песни. Например текстът към пиесата на Енио Мориконе „Cinema Paradiso“ е написан от Елин Рахнев. „С фантазия, смелост и страст над програмата работихме Веселин Веселинов Еко, Мирослав Турийски, Христо Йоцов и аз. Те са моите ангели, а може би “ бивши ангели“, както казва Вим Вендерс… И от опит знам, че музиката с тях се превръща в невидим, въображем филм с магия, мистерии и възможности, защото всеки сам го създава, измисля, сънува…“, споделя още Мира Кацарова.

Поканата към всички любител на музиката с послание и значимите филми е за 9 април от 20:00 часа в Sofia Live Club. Входът е свободен.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара