На 10 и 11 юли 2015 г. музикален калейдоскоп ще оцвети Банско. Bansko Beat ще събере на едно място популярни банди, инди рок групи и реге изпълнители. Концепцията на двудневния фестивал е насочена към всички, които предпочитат модерната музика, която отправя послания.

Bansko Beat  ще  разгърне пред публиката музикален свят, в който някои ще открият нова музика, а други ще имат удоволствието да чуят любими песни на живо. Първите имена от програмата на фестивала са James Arthur, Mo’ Kalamity& The Wizards и Shawn Lee Ping Pong Orchestra.

3Първият хедлайнер на Bansko BeatJames Arthur, е абсолютен хит. Британецът стана популярен през 2012 г. с победата си в X Factor Великобритания. Непосредствено след това излезе и първият му сингъл – Impossible. Въпреки, че в оригинал се изпълнява от Shontelle, след Arthur придобива глобална популярност. През 2014 г. сътресения в личния му живот разклащат лодката на успеха му, но момчето от  Middlesbrough успява да се задържи на борда. В личния си профил в Twitter пише: “2014 година беше изключително неблагоприятна. Но научих колко страхотни фенове имам, на които винаги мога да разчитам.“. Когато говори за себе си е безкрайно лаконичен: „Казвам се Джеймс и съм текстописец, певец и… артист.“.  Феновете се надяват, че тази година ще излезе и вторият му албум.

mokalamity-01

Французите Mo ’Kalamity and The Wizards са реге изненадата на фестивала. За първи път в България на живо ще се появят тази година. Техният начин на живот е тяхната музика. Спокойствието, любовта и позитивната енергия излизат от всеки ред на реге песните им, които Mo ’Kalamity сама пише и композира. Звученето им е силно повлияно от родината й Кабо Верде. Mo’ започва кариерата си като беквокалистка, но не минава много време преди да реши да сформира своя група от „магьосници“ (от англ.Wizard – Магьосник). Ритъмът е реге, а посланието е за любов. Звучене, което перфектно подхожда на Bansko Beat.

mzi.kticumsr.600x600-75

Американецът Shawn Lee създава инструменталния си прокет Shawn Lee’s Ping Pong Orchestra през 2004 г. Тогава излиза и дебютният албум на формацията – „Music and Rhythm“, който не е първи за продуцентa, авторa, музикантa и носителя на награди Shawn. Музикалната индустрия бързо приема звученето на „оркестъра“ и не след дълго сериали, игри и филми вече са озвучени от веселите, звънки съчетания на американеца. „Малкълм“, Изгубени“, „Отчаяни съпруги“, „От местопрестъплението“, „Бандата на Оушън“ 2, „Банковият обир“ и още много продукции са внушили напрежение, радост и вълнение благодарение на Shawn Lee’s Ping Pong Orchestra. Българската публика ще има удоволствието да чуе една нова класика на американеца – Kiss The Sky.

Организаторите обещават още много изненади за фестивала.

Цените на билетите са 35 лв. – еднодневен и 50 лв. – двудневен. Очаквайте скоро повече информация от къде можете да ги закупите.

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара