Талантливи вокалисти от цялата страна ще музицират с някои от най-значимите джаз музиканти и ще усвояват с публиката нови знания за изкуството във второто издание на „Един джаз ден“.

Събитието ще се проведе при вход свободен на 19 юни от 11 до 21 ч. на Лятната естрада в Борисова градина. Организатор е Даниела Станкова – основател и директор на Училище за певци D Stars, чиито възпитаници ще излязат на сцената заедно с ученици от НМУ „Любомир Пипков“ (гр. София), НУМТИ „Добрин Петков“ (гр. Пловдив), НУИ „Добри Христов“ (гр. Варна) и НУИ „Панайот Пипков“ (гр. Плевен). Те ще изпълнят

емблематични песни

от българската поп и джаз музика, както и бележити джаз стандарти в четири концерта в съпровода на Самуел Ефтимов – пиано, Александър Логозаров – китара, Даниеле Феббо – контрабас, Атанас Попов – ударни, Тодор Бакърджиев – тромпет, и Арнау Гарофе – саксофон. В концертите ще се включи и Бигбенд на НМА „Проф. Панчо Владигеров“ с диригент Михаил Йосифов и гости Велислав Стоянов – тромбон, и Иван Йорданов – саксофон. Четирите концерта са с различна тематика и ще се проведат от 11 ч., 14 ч., 18 ч. и 19:30 ч.

Три работилници

са част от програмата на „Един джаз ден“. С импровизираното музициране stomp ученици и публика ще запознае Самуел Ефтимов, по вокалната импровизация с тях ще работи Павел Терзийски, а в техниката на суинг танците ще обучават Lindy Hop Bulgaria.

В „Един джаз ден“ през тази година ще участват над 100 музиканти.

Подробна програма ще откриете тук.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара