Култовият френски DJ Боб Синклер пристига от Париж за участието си в първия ден на Франкофоли в Благоевград.

BOB SINCLAR-3

Това съобщиха организаторите на българското издание на най-големия международен фестивал за съвременна френска музика Les Francofolies, който от тази година стартира изнесено издание и в България.  Веднага след концерта в Благоевград, Боб Синклер заминава за Монте Карло, а преди дни е имал участие в един от най- популярните клубове в Ибиса, Испания.

Благоевград пристигат елекрто суинг бандата Caravan Palace и изключително популярните във Франция музиканти от групата KYO.

От 24 до 26 септември  Благоевград става сцена на най-актуалните съвременни френски звезди, които събират в България франкофони от цяла Европа. Другите издания на фестивала са в ла Рошел /Франция/, Монреал /Канада/, Спа /Белгия/, Ню Йорк, Буенос Айрес и Берлин.

Patricia_Kaas_CannesГолямите звезди на френската музика на световната сцена Патрисиа Каас и Патрик Брюел са безспорните любимци и на българската публика, която може да ги слуша в петък, 25 септември. В последния фестивален ден – 26 септември, събота, фестивални участия имат младия изпълнител Кристоф Уилем и рапърът СОПРАНО.  

Българските артисти, които ще се включат с изпълнения в събитието, са Графа, Дийп зоун, Криско и Михаела Филева.

Всички концерти са на открито, с начален час 19 часа и се провеждат на централния площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград при свободен вход за всички негови гости и жители.  Организаторите припомниха, че поради силния интерес от страна на международна публика, в 15 и 17.30 в дните 24, 25 и 26 септември, от Летище – София за Благоевград  ще пътуват осигурени фестивални автобуси, които са на разположение на гостите на града.

Амбицията на организаторите е Francofolies.Благоевград да се превърне в ежегодно събитие с международна публика от цяла Европа.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара