Около какво се върти светът, ако не около женската хитрост? Неизтощимостта й се е разпространила от простичките уловки да се завърти главата на някой не особено умен младеж до амбиции за влияние в политиката на държави и световни монополи. Не напразно изглежда църквата е предупреждавала, че жената е създание на дявола, по-точната дума е била изчадие.

argument-238529_960_720

Неизбродим е арсеналът на женската хитрост. От невинния дневен грим, от облеклото с минипола и предизвикателно деколте до хитри интриги, ходове и психологически атаки, усуквания и измъквания, на които жената е майстор. Едни, разбира се, са глезотиите на хубавицата от квартал „Подуяне“, други са били те на Клеопатра например.

Може и да има безхитростни жени, но лично аз не ги познавам. Даже и да не го съзнава, жената живее и крачи по улиците на света като една малка хитруша, от която може да се очаква всичко. Ако енергията, която жената влага във всекидневните си хитрости — от тази да скърпи семейния бюджет до другата да задържи мъжа си в семейното огнище след продължителен и изпълнен с битови неуспехи брак, — се впрегне да произвежда електричество, свършено е с атомните централи, от тях няма да има никаква нужда.

Казват, че жената може да направи от нищо три неща: супа, скандал и шапка.

За мен по-голямото изкуство не е да направиш един скандал, а да го проведеш като хората. И именно тук, мисля, може да се извиси и да получи криле за действие Женската хитрост.

Скандалите са различни по вид, въпреки че се разделят на две основни групи.

Първата: и двамата говорят едно и също, но са абсолютно убедени, че са на различни позиции. Втората: двамата говорят на различни езици и не могат да разберат, че са на една и съща позиция. Освен това има скандали, безобидни като коктейл от типа „Бернадет фрапе“, който се прави от сладко бяло вино, две лъжици мед и лед, но има и с кървав цвят като коктейла „Блъди Мери“.

Аз по китайския зодиак съм маймуна, а тя, както е добре известно, е едно хитро и пакостливо животно. Хитростта ми е нещо, което не мога да контролирам, тя е извън мен, но е неотделима част от моето поведение. Никога не се уморявам да измислям всевъзможни трикове, и то невинаги в моя изгода, а просто така, заради спорта. Това са

лупинги, настроения, игри, изобретателност, спонтанност,

наглед необясними движения на мисълта и постъпките ми. И всичко това ей така, важното е да няма застой, да няма еднообразие. Дори понякога нещо ме кара да помрача хода на някое превъзходно протичащо събитие, само и само защото съм усетила вътрешния напън да подскачам от клон на клон и глупаво да хихикам, да се люлея увиснала на опашката си или да се чеша щастливо затова, че съм откраднала нечие лъскаво огледалце. После мога да го захвърля, но крастата е начесана. Важното е майтап да пада, защото ние, маймуните, не приемаме нищо на сериозно и за нас не съществуват никакви авторитети. Защото, мисля си, най-голямата хитрост в този живот е нищо да не се приема на сериозно, дори и женската хитрост.

И така, скандалите.

Аз се държа безобразно и мъжът ми избухва. На мен ми е хубаво. Щом той избухва, значи това е доказателство, доказателство, по-голямо от всички възможно избъбрени думи, че не съм му безразлична. Нещо повече, това означава, че той държи на мене и иска да ме вкара в пътя, защото никой, който обича, не е застрахован от идиотското желание непрекъснато да поправя другия, да му прави забележки, за да го вкара в пътя. Какъв обаче е този път, един Господ знае. Хитростта ми в случая е, че аз съм безкрайно щастлива и се наслаждавам на този скандал.

Скандалът е като

пороен дъжд върху пресъхнала и напукана земя.

Не се страхувайте от скандали. Колкото повече ги има, толкова по-свежи ще остават вашите чувства и взаимоотношения. Спорете, отстоявайте своето, доведете мъжа до ярост и когато вече е стигнал върха на словесното си изстъпление, кажете му, че го обичате. Шокът ще бъде поразителен. Кажете му, че има красиви очи и дълги крака, че примирате, когато ви гали по гърдите, кажете му, че той е единственият мъж за вас и останалите мъже изобщо не ги различавате от жените, защото само той ви действа секси. Кажете му, че го бива много в работата му, нищо, че разни простаци не могат да го оценят, важното е, че вие го оценявате. Кажете му, че той е вашето пораснало дете, което обаче не може още да се оправя само и затова вие винаги ще бъдете до него, за да го закриляте, да го подкрепяте и ако е нужно, да се биете за него.

Налейте му да пийне нещо и поставете ръката си върху неговата. Това е незабравим момент. Той още целият се разтриса от яростта, породена от глупавия ви скандал, в който е искал да се доказва като сила и мъж, като господар на ситуацията и на семейното огнище. Той ври и кипи, вените му пулсират и кръвното му е отишло горе на петнайсетия етаж, ръцете му треперят, докато си пали цигарата, и ви хвърля мълниеносни погледи. Той е на ръба на омразата, защото му се противопоставяте и не го признавате за единствения ваш авторитет. Продължавайте да не го признавате — това си е чисто ваш проблем. Важното е да проявите умение да превърнете тази волтова дъга в небесна, която да свети в душите ви. Накарайте го да направи крачката между омразата и любовта и вярвайте ми, няма по-добър случай за вас от

кулминацията на някой развихрил се семеен скандал.

И така — на добър час. Впрегнете вродената си женска хитрост и бъдете умни. Знайте, че наоколо се навъртат като пух от тополи стотици жени, които искат да ви отмъкнат любимия, затова не го оставяйте на мира, дръжте го нащрек и в напрежение, но не прекалявайте. А ако видите, че нещата се изплъзват изпод контрола ви, предизвикайте скандал, както вече казах, известно е, че една жена може да го направи от нищо. По-нататък действайте според инструкциите или според собствената си интуиция, ако държите на него и го обичате, нали?

Ако ви е все едно, скандалът ще послужи само за отдушник на опънатите ви нерви и това също е хитрост, защото нищо не ги успокоява така, както един съвестно подготвен и метежно проведен скандал. И така, наслука! И изобщо не мислете за съседите, които живеят под и над вас, защото, както вече сте имали възможност да се уверите, и те не се сещат за вас, когато вдигат своите малки или грандиозни скандали.

Единствената заповед е той да бъде словесен, защото всичко друго е вече простотия. А скандалът е игра, привилегия на хомо луденс. В словесния скандал можете да кажете неща, за които не подозирате, че вашият ум е способен да роди. Вие изявявате себе си и не трябва да чувствате никакви задръжки, защото усещате своето „аз“ по-силно откогато и да било. На следващия ден ще бъдете самоуверени и ще ви върви, защото най-хитрите жени знаят тайната на доброто самочувствие, то подсилва тяхната красота и неотразимост.

Желая ви успех, защото всяка от вас трябва да постигне това, което заслужава. Животът е един и кратък!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара