Знам, че мъжкото мълчание за нас е точно толкова изнервящо, колкото нашето желание за неспирно бърборене за тях. Знам и че никога няма да спрем да си задаваме ужасяващия въпрос: “Той защо мълчи сега? Сигурно ме смята за тъпа, за някоя, с която няма какво да си говори.” Мъже са ми казвали, че всъщност е точно обратното – не само млъкват, а стават тотални темерути, колкото повече те харесват, заради аналогичен страх – да не кажат нещо, заради което ще ги помислиш за големи тъпанари. Тоест много по-вероятно е да отидеш в леглото със странния мълчалив мъж и от това да излезе сериозна и дълга връзка. А не с онзи, с когото имате хубава приказка и накрая наричаш “приятел” просто защото не знаеш по какъв друг начин да наречеш мъжа, който стоически си приказва с теб, но никога не прави опит да те вкара в леглото си.

Това, което сега ще разкажа, съм го научила от мъжките си приятелки, които често са по-словоохотливи на сексуални теми, отколкото приятелките ми жени. От тях знам, че

няма нищо по-изнервящо, нищо по-унищожаващо потентността от въпросите ни по време на секс.

Затова реших да пусна нещо като класация на най-тъпите въпроси, които ние, жените, задаваме, за да си изпросим “бонбонче” за ненаситното его.

1.Наистина ли ме искаш?

Това е все едно да питаш човек, току-що претърпял катастрофа, дали разчлененото му на парчета тяло го боли. Какво по-голямо доказателство искаш, освен че в момента е в леглото с теб? И едва ли ще бъдеш много щастлива, ако вместо “Да” ти отговори: “Всъщност искам приятелката ти… или Памела Андерсън… или онова момиче със страхотните цици и загорялата кожа, което играеше волейбол на плажа, но понеже не мога да си позволя никоя от тях, а ти си ми подръка, ща не ща, те чукам.”

По повод на този въпрос мъже са ми казвали: “Мислех я за недостижима, но когато ме попита дали наистина я искам, си казах – аз ли съм единственият идиот, който я желае? Това не ми харесва.” Точно така си превеждат твоя въпрос. Несъмнено те не обичат да знаят каква е бройката зад гърба ти, но още повече мразят да им се намеква, че са налетели на мацка, която никой друг не е пожелал.

Предпочитат легендата, че всички мъже са луди по теб и именно той е героят, превзел една толкова непревземаема крепост.

2.Искаш ли да свършим заедно?

Може и да иска, но за да го постигне, трябва спешно да започне да мисли за нещо друго – да се сети за сметките за тока и парното, или да си преговори резултатите от всички мачове по време на европейското. Това ли искаш – в най-сублимния момент да престане да се наслаждава и да започне да мисли за нещата, които ти най-много мразиш? И второ – защо изобщо искаш той да контролира оргазма си, след като и ти едва ли можеш? Като си толкова добра, напъни се ти да свършиш едновременно с него. По този повод един приятел казва: “Затова ги обичам момичета от еротичните списания – оставят те да свършиш, когато си поискаш.” Знам, че съм по-цинична от друг път, но стига сме си говорили за душата, рубриката е за секс все пак.

3.Обичаш ли ме?

Сама знаеш, че използваш момента, за да задаваш йезуитски въпроси. Освен това знаеш, че питаш подобни работи в два случая: или когато подозираш, че мислите му са другаде, или когато е поискал от теб нещо по-дръзко и несвойствено.

Неговото “да” в нехарактерна за нормалния ви сексуален живот поза означава “обичам това, че се съгласи да го направим по този начин”, и няма нищо общо с любовта. Не го приемай лично. Мъжете обичат конкретните неща. За любовта определение няма, докато за позите – има. Човекът ти отговаря конкретно.

Не го мъчи с философски въпроси. Просто бъди там и прави най-прекрасната любов, на която си способна. Йезуитския подход запази за случаите, в които искаш да ти купи нещо, и после го награди с мълчание по въпроса за обичането, докато правите секс. Да не говорим, че връх на йезуитщината е наистина да не го питаш подобни неща.

Колкото и да се дразнят, когато им говорим с пълна уста, толкова повече въпроси започват да си задават, когато си мълчим:

“Тя нищо не казва. Дали ме харесва? Дали правя нещата както трябва?

Обикновено говорят… какво още иска тази жена, за да я задоволя…“, и започва топовен изстрел от комплименти. И до обичане се стига, само и само да кажеш нещо. Да се почувстват в познати води. Един приятел ми разказа как забивал гадже в бар. Тя му отказала, защото бил по-малък от нея. Но той упорствал всеки път, като я виждал, и тя накрая склонила. Направил какво ли не. А тя не го попитала нищо. Била там и му се отдала както се отдават жените, които знаят, че повече няма да срещнат този мъж. Това го подлудило. Обсипвал я с комплименти, приложил техники и правил неща, които сам се учудвал, че владее. Сподели ми, че било като танц, в който тя само го следвала, но нищо не питала. След четвъртия път не издържал и сам я попитал: “Е, могат ли да го правят децата?” Тя се разсмяла и единственото, което го попитала, било с какво се занимава. Докато й разказвал цялата си биография, видял, че е заспала. На сутринта я нямало. Впрочем това е мъж, който може да забие абсолютно всички гаджета в бара и после ги нарича “боклуци”. Но тази жена я помни и говори за нея сякаш се е материализирала на земята само за да бъде с него тази нощ, и никога не я е нарекъл “боклук”. Да, точно толкова елементарни са. Дори онзи, който е в състояние да доразвие теорията на Айнщайн за относителността, ще бъде точно толкова “относително” елементарен, когато ни категоризира като фантастични любовници или страхотни дървета в леглото.

4. За какво си мислиш?

Това е обичаен женски въпрос след секс, ако той все още не е заспал и примерно пушите в леглото. Целта на този въпрос е да измъкнеш отговора “За теб”. По-врелите и кипелите ти го казват, защото знаят, че след пълния диалог: “А какво си мислиш за мен?” – “Какво прекрасно същество си” или култовото: “Защо те срещнах чак сега”, ще ги оставиш да поспят. По-неделикатните или тези, с които си достатъчно отдавна, ще ти признаят, че мислят за решенията, които трябва да вземат в бизнеса си, или за нещо друго, което във всеки случай няма абсолютно нищо общо с теб. Когато попитах един приятел: “Добре де, не си ли мислите поне мъничко за нас, след като току-що сте се изпразнили?”, той ми даде почти научно обяснение: “Ние имаме две състояния – loaded и unloaded. В loaded си мисля за жени и секс. Ако тогава жената ме попита за какво мисля, няма да е лъжа, че мисля за нея. Може да ми поиска всичко и аз като пълен идиот ще й го обещая.

Но когато сексът е приключил, вече съм unloaded. Това е малката пауза между две loaded състояния, в която не мислим за жени и секс. Даже трябва да се радвате.” Тъй като не можеш да разбиеш системата, използвай я. Говори с него за онова, което искаш, даже го накарай да го направи, когато е loaded. После може да се окаже късно. Твърде късно. И няма нищо общо с качествата ти на любовница.

Тук ще ми се наложи да дам превод и на репликата

“Защо те срещнах чак сега”.

Кофти е, но точно тези думи означават, че има и друга жена, която той няма никакво намерения да зарязва заради нощите с теб. Нещо като – страхотна си, но те срещам при свършен факт.

Има и добра новина – само те така си мислят. Ако си достатъчно търпелива и не ги зариваш с въпроси, фактът остава малко “несвършен”. Схващаш ли? Връща се. Винаги когато не говориш с него за това.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара