Митове за секса, които може да ви помогнат във вашите сексуални терзания.

  • „Мъжът иска от жената само секс“

Не е вярно. Емоционалната страна в интимните отношения е важна не само за жените. 83% от дамите гледат на секса като на важен фактор за стабилна връзка и бъдещ брак, но и процентът на мъжете, които имат същата нагласа, не е малък – 80%.

  • „Мъжът постоянно търси секс“

Не е вярно. Социологически проучвания окончателно развенчаха този мит. 43% от жените са недоволни от месечното количество секс, което получават. Като норматив те посочват поне 3 пъти седмично.

  • „Няма да ме желае, ако види, че имам целулит, не съм успяла да се епилирам… и т. н.

Не е вярно. Мъжът се отличава от жената със способността абсолютно да се концентрира върху това, с което се занимава в момента. По същата причина са безсмислени и притесненията да правите секс на запалена лампа, защото може да забележи, че сте качили два-три килограма отгоре.

  • „Целувките са по-хубаво преживяване от секса“

Вярно. За жената целувката е много интимен жест. Повечето жени смятат, че мъж, който умее да се целува, е добър любовник.

  • „Колкото по-дълго, толкова по-добре“

Не е вярно. За достигането на оргазъм на мъжа са му необходими 2 минути, а на жената 12. Теоретично, по-продължителният секс би трябвало да достави повече удоволствие на жената. На практика обаче е доказано, че желанието на мъжа да демонстрира издръжливост се възприема по-често от жената като позъорство и в даден момент й доскучава. Всички жени единодушно гласуват за качествен, а не за дълъг секс.

  • „Жената обича да говори дори и по време на секс“

Не е вярно. За жената сексът сам по себе си се явява средство за комуникация, затова „саундтракът“ в любовните занимания от стонове и въздишки за нея е естествено и напълно достатъчно състояние.

  • „Тя винаги предпочита мачовците“

Не е вярно. Жените харесват ярко изразената мъжественост, но не винаги: в период на овулация определено мачото има най-големи шансове, но когато зачеването е малко вероятно и особено по време на бременност тенденцията е точно обратната. Когато търсят страст и в същото време биологическият часовник тиктака, жените подсъзнателно се ориентират към мъже с по-високо ниво на тестостерона и съответно с по-ярко изразена мъжественост. Но за семеен живот избират мъже, които не са с чак толкова впечатляваща външност. Повечето жени смятат, че такива партньори са по-грижовни и отговорни към семейството.

  • „Размерът има значение“

Не е вярно. Дължината е реален повод за мъжки комплекси, но сериозни клинични изследвания сочат, че значение има не дължината, а диаметърът. Впрочем и това не е категорична истина: размерът на женското влагалище също не е универсален и това, което е добре за една, може да се окаже твърде много за друга. Мъжът може да забрави притесненията си на тази тема и по още една причина. За жените размерът на мъжкото достойнство изобщо не е важен. А и учените потвърдиха, че притежателите на големи пениси са много лениви в леглото и очакват партньорката им да се погрижи за взаимното удоволствие.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара