Доколко сме предсказуеми в леглото? Според учените – „зовът на гените“ заставя жените в някои интимни ситуации да реагират еднакво, по закони, създавани векове наред с едничката цел – продължение на рода.

Затваряме очи при целувка

Как се опознават четириногите? При среща първо се подушват, после докосват муцуни. Така е и при хората. Целувката е първата възможност да се узнае нещо за партньора, за неговите сексуални възможности, за физическото и емоционалното му здраве. Мирисът и вкусът на целувката носят в себе си маса интересуваща ни информация. Естествено, дългата и нежна целувка действа възбуждащо. Но докато ви омайва, стотици подкожни жлези (голяма част от които разположени по лицето) отделят феромони – вещества, придаващи аромат на целувката. Ето защо подсъзнателно при целувка затваряме очи, за да получим пълната гама на усещания.

model-586160_960_720

Първа среща – романтична вечеря

Клише, но така правят всички. Или поне повечето залагат на романтичната вечеря като прелюдия към интимните отношения. Връзката между храната и секса според учените е следната: с поканата на маса със свещи мъжът сякаш казва: „Подкрепи се, скъпа, искам да си на ниво, да се справиш с увековечаването на моето ДНК!“ Пък и хубавата храна още от детството се асоциира с покой и любов.

По-добре загаси!

Разбира се, на тъмно е по-лесно да се концентрирате, да превключите на езика на сетивата. Освен това, когато светлината е приглушена или загасена, жената по-лесно се освобождава от комплексите си (измислени или реални – няма значение). Но тук възгледите на силния и на нежния пол тотално се разминават. Той се възбужда от видимото (оттук и слабостта му към еротичните филми). И отново коренът на това различие е в далечното минало, когато първобитният мъж, който не бил в състояние да остане равнодушен към женското тяло, създавал повече потомство. А жените, които си позволявали да се държат по- дръзко и да се възбуждат при гледката на мъжко тяло, имали, меко казано, безразборен полов живот и трудно откривали постоянен партньор. Естественият подбор си е казал думата.

Мисионерската поза

Мъжете я предпочитат, защото така по-бързо достигат до оргазъм. Жените са лишени от това предимство, но пък имат по-тесен контакт с партньора, което за тях означава по- голяма равнопоставеност. В интерес на истината маймуните също предпочитат да правят любов очи в очи.

А това доказва теорията, че обяснението на този интимен навик е чисто биологично – в тази поза вероятността да се забременее е по-висока. За да поизглади грубия подтекст на маймунски инстинкт, с течение на времето човечеството облагородило тази поза с ласки, нежни погледи и страстен шепот.

От ласки кракът ми се схваща

Сексуалната възбуда преразпределя нормалния кръвопоток и го насочва към половите органи и гърдите, което рязко увеличава чувствителността им. Но пък в същото време кръвта намалява в по-маловажни (в този момент) органи и чувствителността им намалява. Затова във вихъра на страстта не усещаме болките от драскотини. Освен това по време на любовния акт мускулите се напрягат и също помпат кръв с изключение на крайниците, което понякога води до болезнени схващания в кулминационен момент,

Алергия към мъж

Може ли мъжът да ви причинява алергия? Не, естествено! Защо тогава колкото по-разгорещено е темпото, толкова ви е по-трудно да си поемете въздух, носът ви се запушва? Не се жалвайте – вие изживявате силен оргазъм. Първо, учестеното дишане (нормален рефлекс при всяко натоварване) води до набъбване на носната лигавица. Второ, по време на оргазъм отделянето на адреналин рязко се покачва и автоматично задейства по-високо производство на „смазочни материали“ за лигавиците на носа, устната кухина, влагалището, очите.

Бавно загравям

Спокойно, на всяка се случва! Ако мъжът достига апогея бързо, то жената е дарена с друго преимущество – да изпита няколко оргазма един след друг.

И досега се спори защо природата е предвидила женският оргазъм да не играе пряка роля при продължаването на рода. Може би така е заложен стимул в жената да се стреми към сексуални контакти.

Оргазъм в тенджера

Защо всяка от нас в разгара на страстите може спокойно да размишлява какво да сготви утре за обяд? И това е дело на майката природа. Експериментално е доказано, че жената е в състояние телом да отговаря на сексуалните послания, а духом да е съвсем другаде. Докато мъжът се концентрира изцяло на една вълна – ерекция, жената може да не забележи, че физиологично е готова за интимни отношения. Вероятно тази особеност на женския организъм (например отделя „смазка“ без осъзнато сексуално влечение) някога е служела като гаранция, че изненадващ секс няма да повреди нежната повърхност на интимните органи. И все пак жените са по-съвършени, защото са в състояние с едно докосване да превключат от домаш-ните грижи на лирично настроение.

О, миг, поспри!

В момент на блаженство една жена може да изрази по най-различен начин чувствата, които я изпълват – със стонове, шумно подканяне, дори и сълзи. Това е напълно нормално, така организмът се опитва да снижи натоварването от възбудата.

Прегърни ме

По време на сексуална наслада женският мозък започва усилено да отделя окситоцин – вещество, което провокира прилив и потребност от нежни, топли чувства. Ето защо в такива моменти се гушвате в любимия и молите: „Прегърни ме!“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара