Преди години си купих книга със съвети за неомъжената жена, която прочетох на един дъх. В нея има множество съвети – от това как да изглежда необвързаната дама до това на кои места да си намери мъж. Всички те на първо четене ми се видяха страшно практични. Например, една от препоръките беше да лежа сама на плажа с отворена книга. Това, по мнението на авторката, привличало свободните господа като магнит! Пробвах този съвет, както и почти всички останали. За резултата ще прочетете по-долу. Само един не изпълних: да напиша с огромни цифри на покрива си телефонния си номер, за да може свободните пилоти от прелитащите над дома ми самолети да си го запишат и да ми се обадят. Този съвет още го обмислям…

И така, къде според авторките на наръчници за неомъжени жени бихме могли да открием свободен мъж и какво на практика се случва на тези места?

1. Басейн

Мъжете обожават водните басейни от всякакъв вид, така е. Ходят за риба, плават с лодки, плуват в морето, киснат се в минерални води. Вярно е, че се срещат около водни басейни и дори са на цели тумби. За да се осмелят, обаче, изобщо да ви заговорят, трябва да сте напълно сама, в краен случай с куче. Ако сте в женска глутница, изобщо няма и да опитат да се приближат. Женските глутници ги плашат, освен ако не са самите те в поне двойно по-голяма група от себеподобни.

И тъй, отивам с две дами в СПА комплекс, като се старая да страня от тях , та да изглеждам беззащитна и самотна. В басейна са влезли половин дузина мъже, държат се в група и водят разговори на език за програмисти. Добре – казвам си – поне професията вече я знам, да видим другото. Полека-лека един брадат екземпляр започва да подмята погледи над мустаците си и някак извърта групата така, че да е по-близо до мен. Аз си седя на едно място и внимавам много

да не мръдна и да го подплаша.

Започват хихикания в групата, скорострелни погледи от останалите, шепот и аз разбирам, че са започнали да го окуражават да ме доближи. Викам си, че сега е моментът да го откъсна, като изляза от басейна на шезлонга си, където да отворя книга. Излизам, обаче тъкмо да легна, излиза и той… И какво да видя ? Той е с една глава по-нисък от мен и на всичко отгоре е обут в яркоцикламени шортички! Аз и без това не съм някаква върлина, висока съм едва метър и шейсет, което означава, че той си беше направо хобит. Така че, нашата среща не се състоя, защото аз моментално кривнах към джакузито и се наврях измежду няколко жени за безопасност.

2. Фитнес

Твърди се, че там е направо като суинг клуб! Поне така говорят ревнивите съпрузи, когато жените им искат да ходят на фитнес. Истината обаче е, че в спортната зала е пълно предимно с шишкави мъже, които искат да стопят шкембетата, бягайки на пътеката или на кростренажора. Прекарах векове в кардио залата и се убедих, че всеки такъв мъж по-скоро се

старае да остане невидим, отколкото да бъде заговорен.

Друга малка част от мъжете във фитнеса са възрастните мъже, очевидно йоги или бивши спортисти, с тънки крачета, побелели коси и възлести жили. Те наистина са там, за да свалят мадами и са учудващо активни в това. Все се намира някой, който да дойде и да подвикне бодро, че е полезно да се пият електролити, докато надигам шишето си, или пък че днес е хубав ден за фитнес. Ако бяха поне с ден по-млади от 78, може би щеше да има смисъл да отговарям…

3. Магазини

Напук на общоприетото схващане, че пазаруването е занимание за жени, всъщност не е така. Мъжете обожават да пазаруват определени неща: луксозни храни и напитки, спортни пособия, майсторски инструменти и джиджавки, автомобили и мотори, парфюми. Проблемът на такива места е, че мъжете отново са в група за безопасност, или поне са двама. Ако са двама, от лоялност един към друг, няма да обърнат внимание на самотната дама, защото може единият да остане нехаресан. Ако пък са повече, никой от тях не би посмял да бъде осмян от групата, в случай че дамата му откаже внимание. Ей така се шматкат около стоките,

мятат жадни погледи, смеят се шумно и викат,

но нищо не предприемат. Досущ като пасаж от аншоа в океана, които бягат от акулите и се дръпват мигновено, ако наближите невидимия им охраняван периметър. Веднъж заговорих един господин, с когото се оказахме едновременно в сервиз. Попитах го как работи машината за кафе, понеже сервизът е елитен и клиентите разполагат с екстри, докато чакат. Той ме погледна и каза: „Аз съм женен и обичам жена си .“ … И тъй като наистина исках да си направя кафе, се наложи да питам служител, като се надявах да не ми говори и той за жена си.

4. Самолети, влакове, чакални

Твърди се, че да седнеш до мъж на такова място е 100% гаранция за успех. Проблемът е, че много семейни мъже не носят халка и няма как да се разбере до кого сяда дамата. В масовия случай той се оказва обвързан и започва да се държи така, сякаш ще го ощипеш всеки момент, или пък да те навива за тройка с друга жена.

5. Фейсбук

Веднъж регистрирах профил за рекламни нужди. Направих го мъж на 40, женен, с две деца, пилот. Заваляха хиляди покани за приятелство от жени и буквално стотици съобщения. Мисля, че само за първите два дни пилотът получи над 360 съобщения! До този момент аз наивно вярвах, че мъжете ухажват жените, а не обратното. Каква беше изненадата ми, докато четях всякакви интимни женски откровения, съдържащи дори адреси, месторабота, телефонни номера.

Не, не бяха от проститутки!

Нито едно съобщение не беше. Бяха от обикновени жени, свободни и омъжени, млади и стари, грозни и красиви, слаби и дебели, дори имаше 2-3 известни. Тоест, мили дами, безнадеждно е да си търсите мъж във Фейсбук, защото конкуренцията там е жестока и дори да сте най-красивата от всички, вашият избраник може да не прочете вашия зов измежду хилядите други.

6. Запознанства по интернет

Тук включвам сайтове за запознанства и мобилни приложения. Една година бях твърдо решена да си намеря мъж и активно пресявах съобщенията в един такъв сайт. Веднъж в месеца събирах кураж да изляза на среща с мъж, когото смятах, че съм преценила максимално точно. Организирах срещата следобед, в голямо, но уютно заведение, прекарвах от два до четири часа с него и по възможност го напивах. Дами, извинете, че не мога да ви разкажа подробности от тези срещи, защото са просто… трудни за вярване! Иначе господата бяха все с професия,

все хубави мъже, високи, стройни.

Измежду тях имаше майор от разузнаването, бизнесмени, специалисти и дори един таен агент на ЦРУ. На всеки от тях му хлопаше минимум една дъска – и то здраво! А аз наивно вярвах, че откачените хора не ходят по срещи! Наистина се постарах много да си намеря мъж от сайтовете, но в края на краищата се отказах.

7. Танци и обучения

Взех дори, че се записах на народни танци! Викам си – там ще има свободни мъже, при това в добра форма и под 80-годишни. Да, ама от 60 дошли на първия урок, имаше … трима мъже! Един, който се държеше за ръката на жена си. Един, дошъл с майка си. И един, на когото му имаше нещо в координацията и му бяха някак криви очите. Плюс 57 жени, между които и аз. … Отказах се от танците. Веднъж дори ходих на фото уъркшоп в чужбина.

Вярно, там ме харесаха четирима мъже.

Най-симпатичният от тях се оказа, че чака бебе от приятелката си, така че го отсвирих и до края ме гледаше злобно. Следващият, за съжаление, беше от тези над 90 или близо до тази възраст. По-следващият беше истеричка от мъжки пол, а последният, с когото най-много си говорих, накрая ме посъветва да тръгна на йога, за да… отслабна. Нищо, че самият той имаше леко шкембе! Видях му се дебела. Така че, повече не отидох на фото уъркшоп.

8. Екскурзии и почивки

Веднага ви казвам – умряла работа е това! На такива места не ходят сами мъже, освен ако не са с майките си.

9. Бар, ресторант, механа

Не мога да си представя как ще ида сама на бар, но съм била с приятелки и ви казвам, че не върши особена работа. По принцип, мъжете в бар влизат в роля на свалячи, само ако е въпрос на доказване пред останалите. Иначе ги е страх, та две не виждат. На ресторант и в механа, обаче, е по-добре. Особено ако има и хоро. Хорото е хитър начин да хванеш непознат за ръка, без той да избяга с писъци. Само трябва много да се внимава после да не ви сполети жена му, след като свърши хорото. След подобаващо количество танци и алкохол много мъже биха се предали лесно, така че това ми се струва най-възможния начин да видите гол мъж в леглото си. Разбира се, няма никаква гаранция дали той ще става за нещо повече от това.

10. Семейни тържества и сбирки

В някои държави е прието семейните да канят по някой самотен мъж и жена, за да им помогнат да се запознаят. В нашата страна е обратното! Никой семеен мъж не ще да запознава несемейния си другар с потенциална съпруга! В главите на нашите мъже ергенът е най-щастливото същество на земята поради факта, че няма жена. Никой българин няма да причини жестокост на себеподобен като го лиши от свободата му – запомнете това!

Омъжените жени пък се страхуват да не би съпругът им да се вгледа в тази свободна, добре изглеждаща приятелка на жена си и да вземе да я присвои за любовница. На семейните сбирки, партита и прочие много се внимава да не се допускат несемейни, освен ако несемейните не си водят компанията самички. Изключение от това правило са сватбите, където може да попаднат свободни братовчеди и други роднини. Обаче, като се има предвид колко рядко се правят сватби, с колко малък брой роднини, по-скоро не бива да се разчита на сватби.

11. Планини

Напоследък е модерно да се ходи по планините. Лично аз познавам някои много интересни мъже, които ходят на преходи като Ком – Емине, например. Обаче, те ходят там, за да избягат от жените си. Така че, дори и на пръв поглед групите за планински преходи да са пълни с мъже, в повечето случаи това не са свободни мъже. Все пак, ако сте корава жена и сте готова да катерите баирите само и само да срещнете свободен мъж, може да опитате. Понякога се довлича някой нещастник, когото другарите са решили да привържат към здравословен начин на живот. В този случай пак ще се наложи да го откъсвате от мъжката група, но щом сте готова да минете по „Кончето“ заради партньор, ще се справите и с охраната на свободния мъж.

12. Работа и съседи

Нарочно ги слагам в една група, защото това е основното обкръжение на една жена. Работих пет години с лекари и спортисти и мога да ви кажа, че за това време не срещнах нито един интересен свободен мъж. Нямам и такъв съсед. Ако още в самото начало не се открие някой подходящ, няма и да се намери. Единствената професия, за която знам, че е заливана от ухажори, е тази на сервитьорката. Затова ви съветвам, в края на краищата, ако не си намирате мъж, да прежалите професията си и каквото там работите и да станете сервитьорка! Най-добре – сервитьорка в механа с оркестър на живо! Така съчетавате максимална успеваемост. Няма да мине и половин година – и ще бъдете щастливо омъжена!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара