Човек и да е влюбен, един ден тръгва по улиците и вижда какво точно изпуска, докато губи време във въздишки по своя избраник. Това не означава непременно, че любовта неусетно е свършила. Че сте хищница, която не издържа без мъжко внимание. Че сте ненаситна и непостоянна. Приемете флирта като най-добрия начин да разнообразите иначе безоблачния си съвместен живот в рамките на пуританската моногамия.

rain-930263_960_720

Ако умело използвате женския си чар, можете да се почувствате още по-хубава, по-желана, по-уверена. И най-важното: сред многообразието на мъжко внимание качествата на мъжа, с когото сте приели да изживеете живота си, ще блеснат.

Така изглежда силната ви позиция. Аз лично съм моногамна. Бързам да уточня какво означава това за мен. Не изпитвам желание да лягам до други мъже освен до моя собствен. Всичко, което фантазията ми ражда, прилагам върху него и това ми харесва. Той не ме отегчава, разсмива ме, грижи се за мен, кара ме да се чувствам сигурна. Красота! Понякога обаче, само понякога, усещам нуждата

да се докажа като жена.

Да държа положението в ръце благодарение на външност, облекло, дрезгав глас, многозначителни погледи и прочее всеизвестни хватки. Това е моето оръжие, с което самочувствието ми оцелява. Доказвам си, че мога да се справя с различни ситуации извън топлото семейно ложе, където всичко е познато до безопасност. Не приемам тези набези в мъжката територия като изневяра. Никога дори не ми е хрумвала мисълта, че ще бъда с друг мъж. Но когато видя в погледа на другия желание, контролът е мой и мога да се върна вкъщи с вирнат нос.

Взаимната любов прави хората мързеливи

Когато живееш дълго с някого и се радваш на чувствата му към теб, се занемаряваш. Щастието дава измамното чувство, че ще продължи вечно, каквото и да се променя около и в теб. Признайте си, че сте питали мъжа си поне веднъж дали ще продължи да ви обича, ако след третото дете надебелеете така, че не успеете да се видите цялата в огледалото. Той, естествено, ви се е врекъл до гроб и вие сте си хапнали още един сладолед със спокойна за безоблачното бъдеще съвест. Минало е време и отпускането е проличало. Той е продължил да ви харесва, но главно по навик. Мързелът не удря само по външността. По-страшно е, когато спрете да се грижите за отношенията си. Когато не обръщате внимание на болките и страховете на другия, когато неговите успехи не ви радват и времето блокира сетивата ви за неговите сигнали.

Безразличието обикновено не е нарочно.

Става постепенно. Чуден лек за монотонността на такава връзка, която е обречена, колкото и да се отлага краят й, е флиртът. Изпитате ли веднъж силата, която ви дава естествените женски оръжия, бързо ще се пристрастите. Може би звучи цинично, но играта с думи и очи освежава, възвръща тонуса. Като обещанието, което си давате, всяка сутрин да правите гимнастика. Насреща си имате човек, който не е сигурен във вашите качества, налага се тепърва да се доказвате. Това означава да не ядете втори сладолед, да си направите маска на лицето, да не отказвате джогинг с приятелка, да отидете на фризьор, да си купите нова дрешка.

Хареса ли ви набелязаният за флирт,

той вече не би трябвало да ви интересува. Вие сте спечелили малката си победа – още сте жена, която приковава вниманието. Като направите сравнение между случайния човек и мъжа на живота си, ще видите колко нови качества ще откриете в моногамната си връзка. И ще я запазите такава. Не искам да ви пробутвам изтъркания лаф, че веднъж забелязал интерес у околните към вас, съпругът ви ще се преобрази и ще стане онзи мил младеж, който е грабнал сърцето ви преди п-години. Нищо подобно. Най-много да се разфучи, да го заглождат съмнения. Няма причини да събуждате ревността у него – на практика тя съвсем не е толкова укрепваща връзката, както се опитват да я изкарат класиците, флиртът е нещо дълбоко лично. Като консултациите при гинеколог и сеансите при психоаналитик. Пазете го само за своя употреба. Някои пък използват виагра.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара