Докато нощта е още млада:

  • Да сме се срещали някъде? (Боже, само да задържа вниманието й за 5 минути и е моя.)
  • Изглеждате тьжна тази вечер, какво мога да направя, за да се усмихнете? (Тази жена просто има нужда от мен, естествено че трябва да я заговоря.)
  • Мога ли да ви почерпя? (А дали ще мога да си тръгна с вас!)
  • Какво пиете? (А дали носите прашки?)
  • Здравей, как се казваш? (А как ли го правиш!)

Със сигурност има далеч по-интригуващи интродукции към темата „Флирт за една нощ“, но тези си остават най-оборотните. Въпреки че всеки е избрал за себе си някои тактики и подходи на принципа проба-грешка.

Далеч съм от мисълта да категоризирам жените, като ги слагам в групи с етикети от рода на „недостъпната“, „навитачката“ и прочее субективни определения, но съществуват признаци, по които бихте могли да прецените евентуалния си шанс за вечерта.

Имам позната, която още с появяването си

излива водопади от феромони и мъжете просто се давят в тях

Тя гледа всеки мъж право в очите и не отвръща поглед с престорена свенливост. Тя няма да ви пита „какво пиете“, а след кратка консултация с бармана просто ще ви прати едно малко. Няма да ви се наложи да се сблъскате със задължителната програма, включваща женски игрички, кокетничене и пр. Ако попаднете на такава жена (или по-точно такава жена попадне на вас), не бързайте да се радвате, че сте ударили джакпота. Може и да ви се струва, че това ви улеснява, но всъщност се впускате в доста опасно приключение. Като да ви хвърлят директно в дълбокото. Дано някой наблизо умее да прави изкуствено дишане, в случай че не сте Добър плувец, на какъвто убедително давате вид. С други думи: Господ да ви е на помощ, ако не сте интересен. И страстен. Или поне много добър в леглото.

Друг тип жени, които, въпреки че са склонни да флиртуват за една нощ, съвсем спокойно могат и да НЕ флиртуват.
Те ще ви окуражат с поглед или усмивка, след което най-безотговорно ще ви оставят сами да се потите в търсене на интригуващи теми за разговор. Единственото ви спасение е: „Не бъдете досаден.“ Често съм чувала от приятелки следното оплакване: „Защо всички мъже си мислят, че като те почерпят едно питие, си длъжна да търпиш вниманието и плоските им шеги цяла вечер, докато мислено потриват ръце, надявайки се, че „това е само началото?“

Ако след третото изречение дамата не започне да се навежда към вас, уж за да ви чуе по-добре, значи вие просто не сте неин тип.

Бъдете джентълмен и й пожелайте приятна вечер

Само не правете грешка да се прехвърлите на приятелката й. Дори и за една нощ жената иска да се чувства единствена.

Тези, които разбират, че флиртът е висш пилотаж в общуването между двата пола, доста често се наслаждават на вдигащи адреналина лупинги и красиви висини. Има обаче и такива, според които флиртът е проста работа и не изисква много усилия. Такива мъже по-често се прибират у дома с едноместен парашут. Пример: един приятен на вид и далеч не толкова интересен на слух мъж, прекара до мен на бара повече от час. Доста често поглеждаше надолу, въртеше се и накрая изтърси: „Абе, докато не сме си тръгнали, можеш ли да станеш малко да те огледам, че да не взема да сбъркам нещо.“ Разбира се, че станах. И се преместих на друг бар. По-късно той си тръгна сам. А аз – с неговия приятел – невероятен джентълмен. Можеше да разговаря, без да се напряга, разсмиваше ме, без да остроумничи. И ме гледаше в очите. Независимо от стратегията и подхода, от добре премисления план или блестящата импровизация, оказва се, че има един момент, който никога предварително не сме обмислили – моментът непосредствено след финала, тишината след овациите или..

На другата сутрин: ПЕПЕРУДИТЕ

Събуждаш се с пеперуди в стомаха. Усещаш ги как пърхат още преди да си повдигнал клепачи. Все по-настойчивият им възторг събужда в паметта ги куп детайли, които мързеливо се опитват да следват някаква хронология. И дават обяснение на ятото пеперуди, които карат стомаха да се свива, а сърцето да тръпне. Снощи нещо се случи. Ние двамата. Чаши. Погледи. Аромати. Флуиди. Думи. Движения. Гъдел. Игра. Възторг. Ние двамата. А сега – пеперуди в стомаха. Пърхат и пърхат…

Когато си безгрижно неангажиран човек и това ти се случи, пеперудите са само някакво ехо на приятна песничка, която ще си потананикаш още няколко часа, знаейки, че рано или късно пак ще я чуеш (най-вероятно на друг глас). И толкоз. Приятно. Витализиращо. Прекрасно. Изхвърляш телефонния номер от снощи и забравяш, че си казал “ще се чуем“. Или не го изхвърляш, а го оставяш да издува джоба на егото. Правиш си кафе и танцуваш с пеперудите.

Или: пеперудите те сварват в негостоприемно настроение, породено от факта, че ти си АНГАЖЕ (о, Боже!). И как ти се иска да си опериран от съвест. Е, ако съвестта не може да бъде ампутирана, то би могло да бъде ваксинирана. С няколко безвредни, малки, сладки, флиртаджийски вирусчета. Ключът към успешното третиране с „Флирт за една нощ“ обаче е в думичката ЕДНА. Или, ако трябва да се върнем към пеперудите – пусни ги да си ходят. Изгони ги в името на тяхното добро. И на своето. Защото те са най-красиви в полета си. Опиташ ли се да ги задържиш, се сдобиваш с хербарий. И куп усложнения.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара