Дизайнерката Тереса Хелбиг се превърна в първата жена която създава униформи за испанските авиолинии Iberia. Досега в историята на компанията това са правили известни модисти като Мануел Пертегас, Елио Берханьер, Адолфо Домингес. Тя бе избрана след конкурс с участието на над тридесет кандидати.

Снимки Ifema

Ревюто на Teresa Helbig за Iberia на Седмицата на модата в Мадрид (дни преди началото на глобалната пандемия) събра управленското ядро на авиокомпанията. Подиумът се превърна в коридор на самолет, а сред моделите имаше освен професионални модели, и действащ борден персонал.

Тереса Хелбиг е създала двадесет дрехи и аксесоари за около тридесет възможни комбинации за екипажа. Униформите са ушити от друга испанска компания, El Corte Ingles. Авиолинията затвърждава своя ангажимент да подкрепя испански таланти, както и да промотира испанската култура по света.

Напълно задължителните в случая функционалност и прагматичност дизайнерката е пренесла в „дрехи, които могат да се носят и всекидневно на улицата“. Саката са с ретро вдъхновение, а палтата са с унисекс идея. Хелбиг казва, че екипът й се е водил от желанието да внесе динамизъм, усещане за униформеност на естетиката, модерност и виталност.

В колекцията преобладават сините, червените, жълтите и суровите тонове. Тъмносиньото е символ на равновесието. Червеното и жълтото са идентифициращите цветове на компанията. Червеното олицетворява страст, всеотдайност и жизненост. Жълтото е стимулиращо, младо и енергично. Екрюто е автентичен, естествен, спокоен и много елегантен цвят, споделя дизайнерката.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара