Академията за мода ще отличи за 24-ти път изявени дизайнери и модни творци и ще присъди своята най-висока награда „Златна игла“ в категории като: „Дизайнер на годината”, „Модна къща на годината”, „Най-добър млад дизайнер” и др.

Бляскавото събитие ще се състои в средата на март. По традиция официалната церемония по награждаването се предхожда от гала ревю-спектакъл. Един от акцентите му е участието на млади български дизайнери – ще бъдат показани 3 дебютни колекции. Те ще изпратят своите първи модни послания редом с утвърдените български майстори.

На подиума на „Златна игла“ 2018 ще бъде представена премиерно официалната линия вечерни облекла на модна къща „Мезон Сант-Ерем“ и Габриела Колева – нейна създателка, дизайнер и стилист. Водещи моменти в пролетно-лятната колекция са поетичният и романтичен дух, балетният стил, от който са заимствани свободата и лекотата на движение, и коприната като водеща материя в различни съчетания с платове висша мода, характерни за стила на „Мезон Сант-Ерем“.

Дизайнерът Христо Чучев ще покаже избрани предложения от сватбената си колекция.

Официална мода ще лансират и други утвърдени родни дизайнери и модни къщи. Есил Дюран – популярната и талантлива наша певица и дизайнер, ще представи колекция в стил бохемски шик, вдъхновена от костюмите и музиката във филма „Великият Гетсби” и духа на 20-те години на миналия век (по-специално от епохата на джаза).

Модна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава Дамянова и Никола Карадамянов ще покажат своите най-нови предложения дамска и мъжка официална мода, която се отличава с иновативен дизайн и ефектно съчетание на материи, цветове и детайли.

Дизайнерският екип на „Ла фоа“ – Вяра Станчева и дъщерите й Деница и Мария Станчеви, ще демонстрира характерния стил и оригинален дизайн на авторитетната модна къща със своята най-нова колекция официални облекла, в която акценти са оригиналните форми, комбинацията на различни като структура материи и деликатното съчетаване на няколко стила.

По време на ревю-спектакъла ще бъдат показани също и впечатляващи ювелирни изделия. „Златарна Целье“ ще представи златни и сребърни бижута – тенденция пролет-лято 2018, сред които диамантени бижута уникати и ювелирни изделия в съчетание със скъпоценни и полускъпоценни камъни, перли и кристали „Сваровски“.

Запазено място имат и плетените тоалети. Иновативната и находчива дизайнерка Аксел Харди ще демонстрира част от пролетно-лятната си колекция „Изкушение“ (Temptation), включваща  дръзки, многофункционални и комфортни плетива, съчетани с естествена коприна и френски дантели.

Младата дизайнерка Християна Мутафчиева (студентка в магистърската степен на специалност „Мода“ на Националната художествена академия) ще презентира елегантна, женствена и романтична дебютна колекция, вдъхновена от „Алиса в страната на чудесата“.

Своята първа колекция – „Вълчицата“ ще покаже и Таня Ян – млад и обещаващ дизайнер и стилист. Тя е почерпила вдъхновение от книгата „Бягащата с вълци“ и ще представи тъмната и светлата страна на жената, изразени чрез контраста между еко кожа, сатен и флорални мотиви.

Елена Христова ще представи своя модерен поглед към българската народна носия с дебютната си колекция „ЕТНО мечта“, вдъхновена от народното творчество с ръчно правени автентични бродерии, орнаменти, стилизирани елементи и фолклорни мотиви.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара