Модните тенденции в обувките през 2015г. ни изненадаха приятно с препратки към 60-те и 70-те години на изминалия век. Нямаме търпение да разберем какво ни подготвят водещите марки през 2016, но нека преди това си припомним какво носихме през изминалата година.

Пролет

prolet (2)

За предпочитане бяха равните и спортни модели с връзки, които се съчетават чудесно с къси панталонки за по-небрежен вид. Намират се в ярки цветове или с цветни мотиви, допринасящи за слънчевото настроение. От пролетния подиум се забелязваха също мокасините и меките и нежни нюанси на синьото и тюркоаза – много шик при моделите от велур.

Лято

liato

Като летен фаворит се наложиха еспадрилите, триумфирали пред 70-те и отново завърнали се през 2015г. Осигуряват максимален комфорт в жегата и се съчетават чудесно с къси или дълги панталони, поли и рокли. Сандалите бяха с много декоративни елементи и задължителните каишки, подчертаващи красотата на крака.

Есен

esen (2)
През този сезон изкушение бяха ресните и цветният ток в контраст с основния цвят. Те се наложиха сред ботушите и ботите, които са или с дебел и нисък ток или тънък и висок.  Бежовият цвят и охрата бяха преобладаващи, но леопардовия принт отново не излезе от мода. Освен за пролетта мокасините се оказаха много подходящи и през есенния сезон в черно, бяло,  бежово, кафяво.

Зима

zimaИ макар сезонът да не е приключил забелязваме тенденция към гумените ботуши и чизмите. Разнообразието от вторите е изключително голямо. Токът се запазва нисък и дебел или тънък и висок, а дължината стига почти до края на бедрата. Поради добрата си изработка гумените ботуши все по-трудно започват да се разпознават като такива. Те са много практични и удобни при време с дъжд и киша.

Статията е предоставена от обувки Zebra-Online.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара