Красивите гърди са неоспоримо достойнство на женската фигура. Добре подбраният сутиен е най-добрия начин да подчертаете бюста си и да коригирате недостатъците му, ако има такива. За да бъде изпълнена успешно тази задача, сутиенът и дамското бельо като цяло трябва да бъдат с подходящ размер.

И така, доволни ли сте от сутиените, които имате в гардероба си? Отговорът на този въпрос е доста прост. Ако бельотo ви притиска, изплъзва се и като цяло е неудобно – това означава, че определено не е за вас. Ключът към успешната покупка на дамско бельо се крие в точното познаване на вашите размери и отчитането на специфични фактори, които ще ви помогнат да изберете правилното бельо, без дори да го пробвате.

Всяка жена има един любим сутиен и всички останали. Основен критерий за този избор обаче рядко е външният вид. В този случай най-важен е комфортът. Различните сутиени и гащички са подходящи за някои фигури и неподходящи за други.  Това не означава, че производителят е лош, просто този модел не е твой или е станала грешка с размера. Трудно е за вярване, но много момичета носят сутиени, които не са подходящи за тях. Причината се крие в това, че бельото не може да се пробва преди да се купи. Нека да разберем как да изберем идеалния сутиен, без да го пробваме.

Избор на сутиен според формата на гърдите

Що се отнася до избора на сутиени много съвременни дизайнери предполагат, че някои дами биха могли интуитивно да определят кой е правилният размер. Това е ефективен метод, стига да можете да определите каква е формата на бюста:

  • Кръгъл гръден кош – със своя голям обем, осигурява на дамите вниманието, което заслужават, но създава трудности, свързани с избора на сутиен. Оптималното решение е корсаж, бюстие или сутиен с по-затворена чашка и широки презрамки.
  • Асиметричен бюст – този проблем е свързан с естествената асиметрия, присъща на тялото на всеки човек. Разликата обаче, може да бъде както почти незабележима, така и доста видна. И в двете ситуации този проблем, ако може така да се нарече, се решава лесно. Трябва да изберете сутиен за малко по-големи гърди, за да избегнете неравномерно притискане. Ако разликата в обемите е значителна, трябва да изберете сутиени с push-up ефект, който позволява да махате подплънките.
  • Широк бюст – разстоянието между гърдите играе важна роля при избора на сутиен. Естетиката и комфортът до голяма степен зависят от него. Перфектният за този вид бюст е сутиенът с предно закопчаване. Този модел е проектиран така, че чрез приближаване на гърдите да подчертае дамските форми. В такова бельо гърдите няма да се разделят настрани, а ще бъдат внимателно фиксирани в желаната позиция.
  • Гърди в различни посоки – трудността при избора на сутиен е, че подплънките са много неудобни за такъв бюст. Най-добрият вариант е корсаж с предно закопчаване или сутиен с мека чашка.
  • Капковиден бюст – тази форма се характеризира с обем в долната част на гърдите и липса на такъв в горната. В този случай, сутиенът с подсилена фиксация и банел е оптимален, а ако гърдите са с внушителни размери, са необходими и широки презрамки. Бриджитките или моделите с по-ниски чашки също са за предпочитане.

Изборът на сутиен във всички случаи трябва да се основава и на изгледа в гръб. Ластичната лента не трябва да бъде впита в кожата и да оставя следи. Ако имате нужда от по-добра опора, заложете на по-широки презрамки.

Как да определим обиколката на бюста

Трябва да знаете размера и пълнотата на чашките, за да изберете правилния размер сутиен. Най-правилно е измерванията да се извършват с ръцете надолу, а сантиметърът да е леко разхлабен и успореден на земята. Накрая издишате и получавате търсения резултат.

Най-често срещаните обозначения за сутиени са европейските – от цифри и букви. Цифрата е дефиниция на обиколката под гърдите, а буквата отразява обема на чашката.

Първо, трябва да измерите обиколката под гърдите и след това самата гърда, заедно с най-изпъкналите точки, като същевременно не стягате сантиметъра. Този метод се използва за неразтегливи корсажни модели. При производството на модерно дамско бельо се използват еластични полиуретанови нишки. Следователно полученият резултат може да се промени в посока надолу.

Подходящи чашки според размера на бюста

Но да знаете размера на не е достатъчно, за да изберете правилния сутиен. Има определени критерии за подбор както за големи, така и за малки гърди.

За дамите, надарени с големи гърди, професионалистите съветват да обръщат повече внимание на мрежестите сутиени, които ще подчертаят формите и ще помогнат за облекчаване на натоварването отзад. Разнообразието от модели ще ви позволи да комбинирате комфорта и красотата. Сутиените за големи гърди трябва да имат банели и широки презрамки, освобождаващи напрежението от гърба. Материалът на изработка трябва да е еластичен, с дантелена добавка.

Сутиените за малки гърди имат своите тънкости при избора. На малък бюст сутиените с меки чаши, без вдлъбнатини, с незабележима подплата от пяна изглеждат много добре. Детайли като дантела и драперии, както и модели с подплънки  ще помогнат за визуалното увеличаване и повдигане на гърдите.

Не правете компромис с бельото

Всяка дама заслужава удобно и красиво бельо. Ако въпреки всичко изпитвате трудности с формите и размерите, можете да се възползвате от професионално мнение. Бутиковият магазин за луксозно бельо Velina Vanity предлага на своите клиенти бра-фитинг консултация. Тя не смо ще ви помогне да изберете най-подходящия модел, но и ще ви ориентира относно минималните разлики при различните производители.

Правилно подбраният сутиен помага за предотвратяване на много здравословни проблеми и подчертава естествената красота на жената, позволявайки й да се наслаждава пълноценно на активен начин на живот. Освен това, красивото и удобно бельо дава на всяка жена повече самочувствие от скъпата козметика, дрехи и бижута.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара