Срещам се с Катя Роуз в един напрегнат за нея момент – затрупана с работа, ангажименти и куп ежедневни неволи. Изумена съм колко е истинска – далеч от фалша и суетата на модния бизнес, Катя е толкова земна и отзивчива, че времето, прекарано с нея, ме кара да се отърся от представата за ‘мисис’. А тя e натрупала доста такива титли – “Мисис България” 2011, “Мисис Европа” 2012, „Най-стилна бизнесдама” 2014 и много други. Ръководи няколко компании в Европа, омъжена е за австралиец, има двама синове, а истинската й страст – модата, отскоро има облик – модния бутик Rose Fashion.

Сбъдната мечта ли е Rose Fashion?

От много години се интересувам от всичко, свързано с модата, усещам я като моя втора природа. Тя е голямата ми страст и хоби. Редовно посещавам различни ревюта и модни събития у нас и в чужбина. Отдавна имах намерение да превърна тази любов към модата в по-сериозно професионално начинание, така се роди и идеята за Rose Fashion.

Kaк избираш дрехите, които да представиш в бутика? С кои марки предпочиташ да работиш?

Винаги избирам тоалетите в Rose Fashion, като се съобразявам както с модните тенденции, така и с желанията и предпочитанията на клиентите. Старая се да има за всекиго по нещо. Желанието ми е всяка дама, която посещава магазина, да има възможността да намери освен най-подходящия тоалет за конкретния повод и фигура, но и дрехата, която най-явно да изразява нейната индивидуалност и уникалност.

Всички тоалети, които предлагаме в бутика, са сътворени от ръцете на едни от най-големите и талантливи дизайнери на световната модна сцена. В Rose Fashion може да избирате от изящните модели на американската марка JOVANI, турската GIZIA и френската GRIBHA INTERNATIONAL. Rose Fashion беше отличен със седем звезди за перфектното си бизнес сътрудничество от президентите на JOVANI. Ние имаме пълните права за единствен и ексклузивен представител на американския бранд за България.

Смяташ ли, че в България има по-голямо търсене на чужди марки?

Определено има афинитет на българите към чуждите марки и производители. Предпочитани са известни брандове с наложени имена и продукти. Дали заради качеството и популярността на стоките или поради други причини, но има значителен интерес. Много хора държат да носят дрехи, на които просто е изписано името на някоя известна модна марка, без да обръщат особено внимание на факта, че облеклата са реплика на марката и далеч от всякакви стандарти за качество. По-вероятно е някой да предпочете да си купи тоалет-имитация на VERSACE например, отколкото оригинал на GIZIA.

Как определяш стила на съвременната българка?

Българската жена все повече отделя внимание и грижи на начина, по който изглежда. Ежедневно в бутика се срещам с дами, които притежават изявен собствен стил и усет за мода. Прави ми впечатление и явният интерес и любопитство на жените към модните тенденции в облеклото, аксесоарите, грима и прическите. Друг е въпросът, че модерни или не, дрехите са просто дрехи, но правилният им подбор и съчетание оформят цялостната визия. Това е един много тънък момент, който доста често дамите пренебрегват. Забелязала съм също, че българките не са склонни да експериментират достатъчно с различни стилове, а се придържат към по-традиционните линии и силуети, но все пак това е въпрос на себеусещане и лично възприемане. Безспорен факт е обаче, че българката е една от най-красивите жени на света.

Наскоро се завърна от Америка – какво те впечатли от модните тенденции там?

Противно на представите, които имаме за красота и перфектен вид през деня, в Америка ми направи впечатление, че жените държат да изглеждат много по-натурални, по-естествени и дори неглиже във всекидневния си живот. Разбира се, облечени са добре, но без излишни претенции и помпозност. Не се набляга на грима и бижутата. Дори и естетичните им процедури са направени така, че да не се забелязват на пръв поглед. Тук сякаш е модерно да се прекалява с корекциите.

Но американският начин на живот е доста далеч от моите усещания. Не си представям да живея там постоянно, по-голям привърженик съм на европейския стил на живот.

Ню Йорк, Париж или Лондон – коя е истинската модна столица за теб?

Всеки един от тези градове притежава качествата да бъде световна столица на модата. Лично аз бих посочила Ню Йорк, не защото градът вече получи тази титла от Global Language Monitor, но защото е средище, което събира на едно място редица изявени дизайнери и марки. Всички по-големи модни събития и дефилета са в Ню Йорк, има голямо изобилие и разнообразие от модели по модните подиуми. Някак градът предоставя възможността талантливите хора да се доказват и развиват успешно.

Пролетта и лятото са наситени с много сватби и официални поводи. Как да подберем идеалния тоалет?

Идеалният тоалет е този, който отговаря на повода и физическите характеристика на дамата. Правилно подбраната дреха може деликатно да прикрие някои недостатъци и да акцентира върху предимствата на тялото. Друг съществен момент е тоалетът да бъде съчетан с аксесоарите по адекватен начин, така че да се избегне претрупване. Всяко излишество може да предизвика обратен ефект и от красива и изящна визията да се превърне в кичозна и безвкусна.

При търсенето на булчински рокли се откроява тенденцията за избор на цветове, които не са в обичайно приетото бяло, а са в екрю, шампанско или пепел от рози. Разбира се, има булки, които предпочитат по-семпли и удобни рокли, други пък държат на бляскавата визия.

Разкажи ми за тенденциите пролет-лято 2014 – цветове, материи, линии?

Актуални през пролетно-летния сезон ще бъдат различните видове текстил, леките, ефирни и прозрачни материи. Ще преобладават шифонът и дантелата. Ще се набляга на стилни и изчистени линии и силуети, както във всекидневните, така и в официалните тоалети, но няма да липсва и задължителният блясък в абитуриентските и вечерни рокли, украсени с камъни, перли, мъниста и цветя. Определено акцентът се поставя на светлите и пастелни тонове. Модерните цветове ще са златно, сребърно, бяло, екрю, шампанско, пепел от рози, тюркоазените нюанси, както и различните комбинации между тях.

А твоят личен стил – дрехи, обувки, аксесоари, цветове?

Аз съм привърженик на по-изчистения стил на обличане. В ежедневието си предпочитам да нося спортно-елегантни тоалети, без много бижута и аксесоари. Любимите ми цветове са бяло, черно и екрю. През лятото си позволявам и по-цветни и закачливи дрехи, но без да прекалявам и изневерявам на вкуса си. Съобразявам винаги облеклото си с мястото, което ще посетя, както и обръщам специално внимание на добрия подбор и съчетание между отделните тоалети и аксесоари. Често ми се налага да обличам и по-бляскави и пищни рокли за специалните събития, които са част от моята работа, но винаги гледам да бъда умерена и прецизна.

Жената днес е…

Жената днес е все по-силна, по-стремителна, по-уверена, и по-успяваща. Съвременната жена определям като истинска героиня, защото какво по-голямо геройство от това да умееш да бъдеш грижовна майка, любяща съпруга и успешно реализирана в професията.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара