Слънчевите лъчи през зимата са точно толкова опасни за нашите очи, колкото и през лятото. И все пак през зимата цялото ни тяло е покрито с дрехи и се предпазваме от студа, но очите ни често остават незащитени от слънчевите лъчи.

През студения сезон слънцето е по-ниско и попада директно в очите, което ни заслепява и може да предизвика редица инциденти, особено на пътя, докато шофираме. Ако сме свикнали с облачното време в продължение на няколко дни, в студените месеци, когато слънцето изведнъж блесне по-силно, очите ни са много по-чувствителни. Да не забравяме също, че когато очите се присвиват повече, около тях се появяват малките нежелани бръчки.

Освен преките слънчеви лъчи, опасна е и светлината отразена от снега и леда. Тя може да предизвика „Снежна слепота“, която може да продължи до 48 часа.

Заради това българската марка KWIAT съветва да се носят качествени слънчеви очила и през зимата, а и все пак те са винаги модерни.

Fт 24 ноември до 26 ноември, можете да изберете слънчевите си очила с 40% намаление и диоптричните си рамки с 30%. Предложението е валидно в редица оптики в цялата страна и на онлайн платформата www.kwiat.bg. Разгледайте оптиките тук.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара