В уикенда на 10, 11 и 12 юли ви очаква на едно смело приключение на вкуса, наречено Mastercard® TasteBox Вкусът на безценното. Събитието е по повод официалното откриване на първия модерен парк за улична кулинария Quartal в София, който предлага 14 различни кулинарни обекта, разположени в елегантни контейнери сред сенките на ясенови дървета в столичния квартал Кръстова вада. Eдин от обектите в парка е Mastercard® TasteBox – съчетание между постоянно работещ гастро-винен бар и иновативна платформа за дегустации и гастроли на най-новото в света на кулинарията.

По време на откриването, в Mastercard by TasteBox Andrè & DiVino и на специално изградения до него винен бар, посетителите може да разчитат на разнообразни вкусово-ароматни удоволствия. Защото Mastercard TasteBox е платформа за дегустации и гастрономически експерименти, водени от шеф Андре Токев и с топ експертизата на DiVino във вино културата. Място за неочаквани и запомнящи се кулинарно-винени преживявания, където да откриете възможностите и изненадите на местни традиционни и регионални вкусове в модерни авторски интерпретации.

Заедно, Mastercard, шеф Андре Токев и DiVino, застават зад малкия бизнес, ориентиран към качеството. Застават зад каузата на онези

български шеф-готвачи, ресторанти и производители,

които се стремят да възкресяват забравени продукти и рецепти и чрез модерни гурме техники експериментират и творят със сезонни фермерски съставки. Застават зад малките винопроизводители, които никога не отстъпват от посоката най-добро качество и усилено работят за популяризиране на българските местни сортове.

Какво може да опитате на 10, 11 и 12 юли на Mastercard TasteBox Andrè & DiVino и винения бар? Замисълът на шеф Андре Токев е да покаже ароматно-вкусовия характер и кулинарните възможности на някои интересни продукти – традиционни, регионални и специални. На събитието може да вкусите хапки, които са израз както на авторските му виждания за приготвянето на храната, така и на уважението и интереса му към истинското качество на продуктите.

На бара – DiVino ще предложи разнообразна

селекция от 30 качествени български вина

на подбрани малки изби, подходящи за сезона. Те обхващат почти всички типове и стилове във виното, а основният акцент е върху местните български сортове. Идеята е да се демонстрира не само разнообразието и местната специфика, които предлагат вината от традиционни сортове, но и фактът, че нашите винари вече създават наистина много добри вина от тях.

На Mastercard TasteBox Andrè & DiVino бара може да опитате свежи и елегантни бели вина от гергана, врачански и кайлъшки мискет, тамянка, димят и дори оранжево от керацуда. Няма да липсват и нежни розета или прекрасни по-леки червени вина от мавруд, мелник, рубин, гъмза и памид. За ценителите на класически международни сортове също ще има избор и то със забележително качество. Вината ще се предлагат на чаша, но може да се закупи и цяла бутилка. На бара може да получите информация за всяко вино, а също и компетентен съвет за хармонични

съчетания на виното с предлаганата храна.

Привлекателни награди очакват всички посетители, които плащат с Mastercard през трите дни на събитието навсякъде в Quartal и представят на бара бележка на стойност над 5 лева. Наградите ще се получават веднага, на място, на Mastercard TasteBox Andrè & DiVino бара.

Двете най-големи награди са ваучер за Винен уикенд за двама в Шато Копса и Пикник за двама „на самотен остров“ в Зорница Фемили Естейт.

Друг голям приз е ваучер за Гурме вечеря в столичния ресторант Andrè.

Късметлиите могат също така да спечелят някоя от

24-те бутилки великолепно вино:

12 от тях са Zagreus Vinica мавруд 2017, а другите 12 – бялото Tsarev Brod гергана 2018. Тези две вина са носители на Mastercard наградите за най-добро вино от местен сорт – съответно червено и бяло, в класацията DiVino Top 50 за 2019.

Най-хубавото е, че всички останали, наистина всички посетители, представили бележка от заплащане с Mastercard на стойност над 5 лева от всеки обект в Quartal, ще получат на бара награда – апетитна хапка от Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino или чаша вино Quché совиньон блан.

Вкусът се формира от хората. Ние, хората, даваме живот и богатство на вкуса и носим отговорността да пазим този вкус винаги жив и обновяващ се, да го предаваме от поколение на поколение с помощта на модерните технологии, иновациите и експеримента. 

Този вкус няма цена. Заповядайте и опитайте Mastercard TasteBox Вкусът на безценното!

Къде:

  • Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino, кулинарен парк Quartal, бул. Черни връх 69, на 600 м от метро-станция Витоша в посока планината, от лявата страна на булеварда.

Кога:

  • 10 юли, петък, от 18:00 до 22:00 часа
  • 11 и 12 юли, събота и неделя от 12:00 до 22:00 часа

Още за платформата Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino:

През месеците след тридневното събитие за откриването на Quartal, Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino ще работи като гастро-винен бар и ще предлага всеки ден от седмицата, както и в събота и неделя, интересна и разнообразна модерна храна по замисъл на шеф Андре Токев, съчетана с български вина, подбрани и препоръчани от DiVino.

Mastercard TasteBox дава възможност да се тестват нови продукти, рецепти и идеи и тези творчески експерименти на вкуса да достигнат до нови фенове. Новото начинание на Mastercard, шеф Андре Токев и DiVino в Quartal предоставя шанс за изява и на кулинарното бъдеще на България: изграждащи се професионалисти, учещи се в кулинарни училища и стартиращи готвачи и производители също ще демонстрират свои идеи и умения.

В Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino ще срещнете утвърдени кулинарни майстори и талантливи млади готвачи. Ще опитате най-актуалното, най-новаторското от вкусово-ароматния свят.

В Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino и Quartal се насърчват мобилни и безконтактни плащания: сигурни, бързи, удобни и с висока хигиена.

Най-добре елате и опитайте!

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара