Световният бум на строеж на хотели продължава с пълна сила и през 2014 г. Повече от 1900 луксозни хотела по целия свят, с общо около половин милион стаи, ще отворят врати тази година. Някои от тях вече посрещат своите гости, а кои са петте най-впечатляващи и ултрамодерни хотела, чието отваряне туристическият бранш очаква с огромно нетърпение през пролетта и лятото на 2014 г., разказва eSKY.bg.

1. Raffles, Истанбул

Първият хотел Raffles в Турция, който ще бъде открит през лятото, ще бъде разположен в Zorlu Center в Истанбул – мултифункционален район с офиси, жилищни сгради, търговски обекти, както и център за сценични изкуства. Гостите на 181-стайния хотел ще се наслаждават на феноменална гледка към Босфора, нощен клуб за над 1200 души, ресторанти, барове, плувни басейни и дори площадка за хеликоптери. СПА центърът на хотела ще бъде един от най-големите в града.

2. Andaz, Токио

С огромно нетърпение през юни се очкава и откриването на първият хотел Andaz на територията на Япония. Със своите 164 стаи той ще заема последните 6 етажа на един от най-високите небостъргачи в Токио – Toranomon Hills, чийто връх ще разкрива пред посетителите впечатляваща гледка към града.

3. Anantara Doha Island Resort & Spa, Катар

Разположен на изключителен остров, само на 11 км от Доха, този уникален комплекс ще бъде едно от изкушенията на богатите пътешественици. 141 апартамента и вили, четири плувни басейна, 6 ресторанта, басейн за сърф, център за гмуркане, голф игрище, кино, както и частен яхт-клуб са само част от атракциите, с които комплексът ще глези своите гости.

4. Alila Jabal Akhdar, Оман

През април ще отвори врати хотел с невиждано разположение в планината Ал Хаджар – един от най-забележителните райони на Оман. Хотелът ще се намира на 2000 м надморска височина, откъдето се разкрива пленителна гледка към полите на планината. Комплексът ще представлява смесица от традиционен омански и съвременен дизайн и ще включва общо 86 стаи и вили, СПА център, отркит и закрит басейн.

5. Shangri-La, Лондон

Планирано още за миналата година, откриването на този хотел се отлага за все още неизвестна дата през 2014. Когато в крайна сметка отвори врати, той ще заема етажите между 34-ти и 52-ри на най-високата сграда в западна Европа – The Shard (306 м). На 52-ия етаж хотелът ще се гордее с впечатляващ „безкраен басейн“ (infinity pool), коктейл-бар и една от най-пленителните гледки към Лондон.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара