Единственото изискване за достъп до кампуса на Google в Мадрид е предварителна регистрация онлайн. После на място получавате електронна карта и вече “разполагате“ с офис, който можете да посещавате без ограничения от 9 до 21 ч. от понеделник до петък.

googl-1

В него може спокойно да изберете къде да седнете, за да ползвате интернет, да работите, да поговорите с други посетители или просто да се вдъхновите от “заразителната“ по думите на домакините енергия.

googole-8

Там може дори да си уредите неформална, включително и бизнес среща. Освен това кампусът на Google предлага представяния, курсове, срещи, общото между които най-общо казано е желанието да засилят предприемаческия дух. Най-голямо предимство се дава на стартъпи, като каквато започва и самата компания Google.

google-3

Сградата на кампуса в Мадрид от края на XIX век е реновирана някогашна фабрика за производство на електрически батерии. Тя се намира между най-стария център на града и един от най-новите паркове “Мадрид Рио” по протежение на река Мансанарес.

google-7

На разположение на членовете на кампуса са различни отворени зони върху общо над 2500 квадратни метра, няколко по-големи бюра, сепарета и “пространство в пространството“ като например подобна на кафене атмосфера по периферията на една от основните зали, в центъра на която има дълга маса с много места за работа.

google-6

Всъщност, в зависимост от заетостта си, хората, прекарващи тук по няколко часа или дори по цял ден, от време на време сменят “атмосферата“. Разнообразният интериор, в който звучи музика, е модерен и максимално функционален. Намиращият се в офиса кафе-ресторант предлага здравословна и топла храна.

google-4

След първия Google-кампус в седеметажна сграда в Лондон вече функционира “глобална мрежа от места, приютяващи големите идеи, които ще оформят бъдещето”.

google-9

Офисите стратегически са разположени в различни точки по света, към които компанията проявява интерес – в момента са отворени кампуси освен в Лондон и Мадрид, също във Варшава, Сао Пауло, Тел Авив и Сеул. Зад инициативата освен всичко друго стои и символичната стойност на неформално пространство, в което се раждат доказано добри и работещи идеи. “Гугъл тръгва от гараж в Калифорния и държи да запази този предприемачески дух и да дава нови възможности”, казват от фирмата.

google-10

от сп. „Наш дом“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара