Най-новото място за прясно изпечено кафе в София LATE Café & Roastery официално отвори врати в сърцето на Paradise Center. С визия за установяване на световната кафе сцена, откриването на първия обект на LATE – обозначен с номер “200”, стартира обратното броене на мечтите за разрастване на бранда с поне 199 обекта като успешна българска верига зад граница.

Зад амбициозната мисия на бранда се крие стратегия за популяризиране културата на хубавото автентично кафе. Култура, продиктувана от новата вълна на кафе консумация, която цели не просто да обслужи потребителя, а да го запознае отблизо с напитката, помагайки му да открие кафе нотките, пасващи на вкуса му и образовайки го за разликите между различните нива на изпичане на кафе.

Съчетавайки минималистичен дизайн, дело на австрийския визионер Chris Precht, в комбинация с висококачествено прясно изпечено кафе, приготвено грижовно в пекарната на заведението, LATE Café & Roastery определено дава заявка за един по-различен кафе спот, предлагащ бутиково преживяване за всички сетива.

Разказвайки за амбициозната визия на LATE за позициониране на международния пазар, Видин Андонов, управител на обекта, сподели: “Да създаваш нова динамика в пазар, изпълнен с кафе култура, е освен предизвикателство и невероятен двигател за нашите амбиции. Кафе културата в световен мащаб преживява промяна поради климатичните условия и все повече тази суровина се превръща в гурме удоволствие, което ние персонализираме за всеки клиент, за да бъде консумирано и в домашния условия. Нашата цел е да отговорим на растящата нужда от качествен продукт, развивайки същевременно кафе общността чрез обучителни курсове като този, който приключи тази седмица, воден от световния шампион по печене на кафе. Скоро планираме да открием обекти номер 199 и 198 – чакането ще си заслужава!”

Именно бутиково преживяване приветства и гостите на събитието. Официалното откриване на Late Café & Roastery се случи пред очите на редица родни знаменитости от различни сфери, сред които Поли Генова, Миро, Луиза Григорова, Рафи, Марта Вачкова и много други, които имаха възможността да се запознаят отблизо с визионерската философия на мястото. Домакини на събитието бяха Димитър Рачков и Бебо Халваджиян, а специално за гостите на откриването световният шампион по изпичане на кафе Alexandru Niculae демонстрира вълнуваща програма, разкривайки тайните на майсторски изпеченото кафе, въоръжен с машина от 60-те години с добавени термо-проби за прецизно изпичане.

С план за разрастване с поне два обекта в столицата в следващата година, LATE Cafe & Roastery отсега създава свой отличителен почерк като залага на комбинация между винтидж машини и последен модел технология на приготвяне на кафе, поместени във футуристичен дизайн, гарантирайки преживяване за всички сетива. От различните степени на изпичане на кафе до чашите, създадени от рециклирани кафе-люспи –  всичко в LATE е внимателно обмислено и екосъобразно.

Визионерският подход е видим и в мърча, където фигурират бутилки с UV филтър на капачката, които пречистват водата в тях на всеки 30 минути, метални капсули за кафе и кафе-будилник, който освен със звук те събужда с прясно приготвена чаша ароматно кафе.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара