Цветята са онзи аксесоар, който прави всеки празник и делник по-красив и пълен с настроение. Още от древни времена предците ни са украсявали телата си с цветя, а по-късно са започнали да гиздят и домовете си.

Аранжирането на цветя е изкуство. Флористът може да ви подскаже най-правилния избор на цветя и букети в зависимост от повода и човека, за когото са предназначени.
Може да опитате и сами. Цветарските магазини предлагат целогодишно цветя от всички сезони. А със свежите пролетни цветя и зеленина от градината си може да сътворите чудесни уханни аранжировки.

Все по-често вместо букет поднасяме аранжирани цветни композиции в съд, които са по-трайни от букетите, а и съдът може да бъде използван многократно

da_6

Ефирен букет в сини багри. Използвани са флокс, гипсофила и лимониум. На фона на бялата гипсофила изпъкват нежните цветове на флокса, а лимониумът придава ефирност и обем на букета.

1Използвани са антуриум (кученце), джинджър, роза, лале, розова гипсофила. Листата от аспидистра са прегънати и
вградени в силуета на букета. Вместо опаковка букетът е завършен с листа от аралия. Подходящ за официални празници, лични юбилеи, приеми.

 

2

Кръгъл букет от спрей роза в цвят екрю. Между стръковете роза са вмъкнати оранжево-жълти лалета и ранункулус. Букетът може да бъде поднесен на абитуриентка, млада
девойка и др.

3

Екзотични цветя, орнитогалум, хризантема, лале, листа от асплениум, декоративни дребни червени и зелени ябълки. Къдравите лалета Weber’s Parrot сполучливо се вписват
между листа от асплениум и оранжевите цветове на орнитогалума. Композицията е подходящ акцент за интериора на кабинет, дневна, заведение.

4Аранжиран стъклен съд на ниско краче с рози, орнитогалум, лимониум, гипсофила и др. В композицията е намерено подходящо място за фигурка на зайче. Може да бъде украса за детско тържество.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

Цветята са неразделна част от красиво подредената трапеза, създават атмосфера и настроение. Може да бъде добавена и свещ. Съдовете не трябва да са много високи и широки, за да не доминират на трапезата

6

Аранжиран съд от бели клони със зюмбюли. Използвани са
микс от зюмбюли, лимониум и спрей роза. Аранжировката е
подходяща за пролетния сезон, ухае на зюмбюли  и може да бъде подарък за имен ден.

5Напъпила форзиция, аранжирана като жив плет. Между нея са подредени цъфнали клончета от ваксфлауър. Основата е от пиафлора „Оазис”, опакована в подходяща хартия, пристегната с панделка и покрита с мирокладус. Настроение във всеки кът от дома или офиса ни.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара