Освен разнообразни био хранителни продукти, МЕТРО започна да предлага и по-екзотичен асортимент с еко сертификат. Такива са например тави, тенджери и тигани с био покритие.

Широко употребяваната за готвене тефлонова посуда е с покритие от перфлуороктанова киселина. Това е химикал, използван и при други незалепващи и устойчиви на ръжда покрития, чиито високи нива на съдържание могат да доведат до заболявания като рак, до поражения на черния дроб, дефекти при растежа и нарушения в имунната система. Алуминиевите съдове също нанасят вреда, тъй като металът се отлага и натрупва в организма и впоследствие може да предизвика сериозни увреждания в мозъка и ставите. Тънкият слой органичен зехтин върху тиганите и тенджерите, предлагани в БИОСЕКТОР-а на МЕТРО не позволява вредните за организма метали да се просмукват в храната.

Сред биостоките за домашна употреба в магазина са също възглавници и чаршафи, изработени от органичен памук. За най-малките се предлагат и екологично чисти пелени за еднократна употреба, в чието производство няма нефтени изделия.

Общо 1500 са продуктите в новите биосекции на магазините МЕТРО в страната. Fine Line Bio се нарича собствената марка на МЕТРО, под чийто бранд се предлагат по-евтини хранителни продукти, отново със сертификат за органичен произход.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара