Деян Каменов, или Дидо от D2, както е по-известен, стартира музикалната си кариера в тв предаването Стар Академи. По време на риалити формата той е поканен да заеме мястото на първия вокалист на  D2 – Дичо Христов. Оттогава е вокалист на групата. Миналата година Дидо стана големият победител в четвъртия сезон на „Фермата”. Самият той участва и в много благотворителни инициативи, чиято цел е развитие на талантливи деца в музиката и подпомагане на деца със специални нужди. Най-големият такъв проект на групата е „Голямото междучасие“. Тази година излезе новата хитовата песен на D2 “Марс”, а съвсем наскоро бандата направи и ремикс на парчето, след като то грабна сърцата на феновете по време на националното клубно турне на “D2 Mars Tour 2019”.  Женен е за Юлия Кулиш.

снимки Личен архив

Последният сингъл на D2 „Марс“ носи много космическо послание. Ти би ли си купил билет до Червената планета?

Природата ни е такава – тегли ни към непознатото. Първо ми се иска да се грижим по-добре за нашата планета, а пътуването до Марс да е разнообразие, не необходимост.

А мислиш ли, че не сме сами във Вселената?

Прекалено нарцистично би било. Вселената е огромна, цялото разнообразие тук ме кара да вярвам, че животът винаги намира начин.

В едно свое интервю казваш, че сме някакъв космически експеримент, че са ни изхвърлили от хармонично място и сме на Земята, за да се превъзпитаме. Справяме ли се с това?

Вървим по пътя, не е лесно. Не се учим да пазим дома си -Земята. Целият напредък ще е излишен, когато няма чист въздух, чиста вода и природа, която да ни зарежда и храни. Това е главният урок за мен.

Ако сме тук, за да се научим, ти самият какво още смяташ, че трябва да учиш?

На търпение, да не се ядосвам за глупости. Да търся причините вътре в себе си за всичко.

От 14 години си вокалист на D2, а самата банда вече е на 20 години. Каква е рецептата за успех? Вие още сте тук, не сте се разпаднали, както често се случва, имате нови проекти, турнета

Щастлив съм, правя това, което искам, и гледам да се подобрявам, колкото мога. Групата е отборна игра, компромиси и желание да даваш все по-добро нещо.

Много харесвам личния ви проект „Голямото рокмеждучасие“, в което подкрепяте училищните банди. Какво ти се иска да предадеш нататък?

Митко Кърнев и Александър Обретенов са двигателите на тази благородна машина.Удоволствие е да виждам, че има толкова талантливи, търсещи и можещи млади банди. Зареждащо е колко много са намерили за тези години.

Живеем в ерата на информацията, но е доста трудно да отсееш ценното. Радвам се, че има музиканти с формиран вкус, и то хубав, на тази крехка възраст.

Ти си човек с активна гражданска позиция, участвал си в редица благотворителни прояви. Какво смяташ, чу трябва да се промени у нас, за да има някаква нормалност?

Най-трудното е да променяме себе си, средата е последствие. Природата ни е такава – все искаме… По-ново, по-скъпо, по-добро… Искам да се наслаждавам повече на тук и сега.

Споменавал си няколко пъти, че участието ти във Фермата, риалити форматът, който спечели, те е променило, смирило. Как?

Видях с колко малко материално човек може да бъде много богат душевно. Харесва ми да слагам енергията над материята, по-смислено ми е.

За какво си мечтаеш в личен и професионален план?

За много хубава музика, пътешествия, деца.

А за какво ти се иска да имаш време?

Времето все не стига. Иска ми се да прекарвам повече сред природа, да се изгубя в планината, да се гмуркам и пека на слънце, да откривам нови места, да пътувам до диви и непокътнати острови. Чувствам се много щастлив, че мога да се препитавам с това, което обичам да правя!

Обич е, когато…

Когато искаш да даваш, без да мислиш какво получаваш.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара