Най-голямото благотворително събитие във Варна – фестивалът „Усмихни се, Карин дом “ събра за два дни близо 35 00 лв ( 34 558 ) в името на деца със специални потребности.

Събитието беше посетено от над 5 000 варненци и гости на града, които се забавляваха през целия уикенд в компанията на талантливи музиканти, майстори готвачи, имаха възможност да посетят щандовете на изложители със занаятчийски творения, био продукти и здравословни храни. Фестивалът предложи богата програма от забавления за децата, като обърна специално внимание върху образователните, кулинарните и арт заниманията.

И тази година мисията на фестивала бе да стартира новата учебна година с усмивка, като в същото време да призове обществото да бъде по-толерантно към децата със специални потребности и да разбира по-добре трудностите, пред които са изправени техните семейства.

Събитието е едно от най-големите благотворителни събития във Варна и се организира в подкрепа на терапията на децата със специални нужди в Карин дом и по- специално в подкрепа на група „Усмивка“, която е създадена и финансирана вече четвърта година от средствата, събрани от фестивала.

„Сърдечно да благодаря от името на целия екип на Карин дом, на всички деца и възрастни, които посетиха фестивала и се забавляваха заедно с нас за каузата. Заедно – готвачи, фермери, занаятчии, артисти, дарители и доброволци успяхме да съберем 34 558 лв в подкрепа на група „Усмивка“. Това е една група, която няма еквивалент във Варна и дори в страната, в която подкрепа, терапия и обучение получават деца с комплексни и интензивни нужди и която дава шанс за по-добро бъдеще на тези деца. Без Вас фестивалът не би имал смисъл! Благодарим Ви! Благодарим Ви за усмивките и за моментите, прекарани заедно в градината на Карин дом. За нашия екип и семействата, които посещават Карин дом да знаем, че имаме Вашата подкрепа значи много!“ – сподели изпълнителният директор на Карин дом, Мая Донева.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара