5-тото издание на благотворителния Семен фестивал  „Усмихни се, Карин дом“ успя да събере 29100 лв. за нуждите на специални деца. Това стана възможно благодарение на финансовата и материална подкрепа на всички партньори на фестивала и средствата, събрани по време на събитието от: даренията от вход, таксата за участие в базарите и щандовете, приходите от детската зона, томболата, закупени продукти и др.

Събраната сума ще позволи на Карин дом да продължи да провежда терапия и развива новосъздадения “Център за семейно-медиирана интервенция”. Центърът обхваща три групи с повече от 25 деца с комуникативни и двигателни затруднения, като методът на работа включва и родителите – те са най-важните партньори и най-добрите терапевти, които продължават да прилагат наученото от нашите специалисти всеки ден. Защото за децата най-важно е ежедневната работа и подкрепящата семейна среда.

Тази година гостите на фестивала се забавлявахае и танцуваха под ритъма на българския фолклор. Гости бяха танцови школи и ансамбли, малки и големи талантливи изпълнители, дебют на сцената на фестивала направи и танцовата формация на екипа на Карин дом. Децата не само се забавляваха в многобройните детски ателиета, но и се запознаха с позабравени български занаяти, насладиха се на занаятчийски базар на талантливи дизайнери, поглезиха сетивата си с изпитани ястия и напитки.

На двете сцени на фестивала бяхя – Мириян Костадинов –MIRY и ангелогласната Нели Петкова, група “Корну чети”, стенд-ъп комедианта Николаос Цитиридис, Огнено и Светлинно шоу Палячи, гайдабокс с Killa bee и Илия Янакиев, насладихме се на театрални етюди и детски изпълнения, конна езда, стрелба с лък и стена за катерене, скаутски приключения, щафетни игри, томбола с награди, батути за най-неуморимите и много др.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара