Изключително ни е интересно как представителите на силния пол преживяват първия си сексуален опит. Как се различава началото на половия живот при мъжете от загубата на девствеността при жените? И как първият секс може да се отрази в целия им по-нататъшен сексуален живот?

Какво се счита за загуба на девствеността при момчетата?

Ако с момичета всичко е повече или по-малко ясно (по време на първия секс обикновено се случва дефлорация), по отношение на момчетата не е ясно кой епизод се счита за загуба на девствеността.

Първи момент на оргазъм

Младите мъже започват да усещат първите си оргазми доста рано, от 12-14-годишна възраст, през пубертета, когато мастурбират. Първоначално оргазмите все още не са придружени от еякулация. Семенната течност узрява по-късно.

Първа еякулация

Ако първата еякулация настъпи по време на мастурбация, това не може да се счита за загуба на девствеността.

Първи пълен полов акт

Тук най-придирчивите могат да зададат въпроса какво се счита за пълноценен секс: процесът, при който членът влиза във влагалището, завършващ с мъжки оргазъм и еякулация, или първото сексуално преживяване, при което партньорът е бил удовлетворен. Сексолозите не са на единно мнение по въпроса.

На каква възраст момчетата започват да водят сексуален живот?

Много фактори влияят върху възрастта на започване на сексуалната активност. От една страна, медиите навсякъде рекламират секса и тийнейджърите се интересуват от тази тема твърде рано, изкуствено приближавайки началото на сексуалната активност.

От друга страна, храненето, екологията и социалните проблеми донякъде забавят сексуалното развитие при момчетата. Средната възраст на първите сексуални контакти при момчетата е 16-17 години.

По правило младите мъже влизат в първата си сексуална връзка не само поради физиологична нужда, но и под натиска на обществото. Важно е да не бъдете по-лоши от другите, а дори и по-добре – да бъдете първият от връстниците си, който познава мистерията на секса. И тук започват трудностите.

Къде момчетата най-често правят секс за първи път?

Най-тривиалният и най-належащият проблем е къде да правят секс. Младите мъже, които обикновено живеят с родителите си, могат само да мечтаят да поканят момиче в къщата си за вечеря на свещи, последвана от секс. Според американската статистика всеки втори тийнейджър губи девствеността си на седалката в колата на баща си.

С кого правят секс момчетата за първи път?

Отдавна отминаха дните, когато с благословията на  грижовни родители непълнолетните бяха съблазнявани от прислужници и обучавани в мъдростта на секса. В момента, ако тийнейджър (или млад мъж на по-зряла възраст – все пак някои губят девствеността си по-късно) не е имал смелостта да наеме проститутка или е пък късмета да срещне милостта на зряла, опитна жена, тогава обектът трябва да се търси сред връстници. И е добре, ако това е първата любов, с която момчето има връзка от известно време, съществува доверие и разбиране. Но често първият секс се случва на парти под въздействието на алкохол или наркотици. В този случай е трудно да се говори за „качество на експеримента“.

Как е първият секс при момчетата?

Дори първите два проблема да бъдат решени, този може да се превърне в спънка. Почти всички момчета, когато започнат да правят секс, вече имат представа как всъщност се случва всичко – от порнографски филми, истории от по-опитни другари и т.н. Но теорията е едно, а практиката съвсем друго. В резултат на това има страх да не бъдат несъстоятелни.  Поради неопитност, както и разсейваща несигурност, за един млад мъж е трудно да контролира емоциите и либидото. Следователно всичко не се получава така, както биха искали. Всичко завършва или с преждевременна еякулация, или със загуба на ерекция. И това е изпълнено с така наречения синдром на тревожно очакване на провал. Ако веднъж се случи фал, тогава младият мъж ще се страхува от повторение, което увеличава риска следващия път. Създава се комплекс, който често трябва да се справя с помощта на секс терапевт.

Всеки си спомня първия секс, освен ако, разбира се, не е бил твърде пиян. Но на практика няма нито един мъж, който да си спомня сексуалния си дебют без вътрешен трепет. Много често първият сексуален опит се нарича най-нещастният секс в живота.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара