Удовлетворяващо, приятно и безопасно. Такова може (и трябва) да бъде раждането. Всяка жена го заслужава точно такова и всяка жена е способна да се подготви за него.

Започваме от самия процес на раждането – чисто теоретично. Преминаваме през подготовка на съзнанието си, защото то може да ни отведе в една или в друга посока. Разбира се, трябва да подготвим и тялото си. Любопитен факт: по време на раждане се изразходват толкова калории, колкото и по време на 80 км маратон. С други думи, физическата подготовка не трябва да се пренебрегва и подценява.

Не на последно място, задължително е да се информираме за болничните политики и практики, както и за нашите права. Оттук нататък теорията преминава в практика. Има неща, които забавят раждането, има и такива, които му помагат.  Когато сме наясно с всички тях, ще сме спокойни и ще можем да контролираме процеса, следвайки тялото си.

Как да подготвим съзнанието и тялото си за раждането? Кога да започнем? Какво можем да правим, за да не ни боли толкова? Кои са подходящите хора до нас по време на раждането? Каква е връзката между очите, челюстта и вагината? Отговори на тези и други въпроси ще откриете в лекцията на Милена Дянкова:

Източник: Академия за родители

Facebook Twitter Google+

0 Коментара