Семейство Баклаян са родители на две деца. Мечтаят да са най-пълноценните родители, които могат да са, като си позволяват да имат време за себе си, за приятелите си и един за друг. Като младо семейство с две малки деца и без помощ при отглеждането им, осъзнават, че много трудно биха съчетали родителството с необходимостта от време един за друг, за приятелите и за любимите занимания. С изненада откриват, че е почти невъзможно да намерят квалифицирана, доверена почасова помощ при грижата за децата си и така се ражда идеята за GoodKnight – платформа, която свързва активни, димамични семейства с подбрани, доверени, обучени почасови детегледачи. По време на “Академия за родители”, те ни запознаха с това как да изберем най-подходящия помощник на нашето дете.

Daniela

Първото нещо, което трябва да направите, е да обсъдите с партньора си на какъв човек бихте били спокойни да оставите детето си. Дали ще е някой, който е по-възрастен и е отгледал свои собствени деца или някой, който е млад и има енергията да тича и да си играе с вашето дете.

Друг въпрос, който бихте могли да си зададете, е дали искате детето ви да придобива някакви знания или умения, докато е с избрания от вас човек, или не.

След като решите точно какво търсите у един такъв помощник, следва да разпитате ваши близки и познати дали познават някой, който да отговаря на изискванията ви. Много е важно да задавате много детайлни въпроси, защото това, че е допаднал на някой не означава, че ще допадне и на вас.

Важно е да направите интервю на избрания от вас човек, за да видите дали ще се чувствате комфортно в негово присъствие. Добре е също и детето да присъства на срещата. Може да оставите детето насаме с интервюирания за около 10 минути, за да видите дали ще си паснат. Направете си списък с всички въпроси, които искате да зададете на помощника, за да имате отговор на всичко което ви вълнува. Опитайте се да се свържите с хората, с които преди е работил помощнникът и задайте и на тях няколко въпроса.

Ако сте се спрели на определен човек, е добре да подготвите детето си за появата му – да му кажете колко време ще отсъствате, кога да ви очаква да се върнете, бъдете искрени. По този начин показвате на детето, че това е един кратък ангажимент, който има начало и има край, и това успокоява детето.

Запознайте детегледача с правилата у дома, с интересите на вашето дете, с неговия график, за да не се получат някакви разминавания. Какво толерирате, какво е позволено и какво не – това могат да бъдат най-различни неща.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара