На 1 април, в 17 часа, може да посрещнете ваканцията с прекрасната Славея от Сдружение „Спина Бифида и Хидроцефалия – България“. За сериозен разговор онлайн защо и децата могат! Могат да подават сигнали за нередности, да пишат на кмета, да променят света около себе си заедно с родителите и с институциите.

В онлайн срещата ще се говори за каналите за комуникация, мобилни приложения, чрез които и децата могат да се включват в общото усилие площадките да бъдат по-чисти, безопасни и да насърчават повече игра и спорт навън.

Славея Костадинова от Сдружение „Спина Бифида и Хидроцефалия-България“ ще сподели и чудесните идеи за площадки за игра и спорт на тийнейджърите, които участваха в конкурс по проект „Младите застъпват“ с финансова подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Фонд Активни граждани България (Аctive Citizens Fund) по ФМ на ЕИП 2014 – 2021 г.

Организаторите очакват вашите въпроси! И съвети как да убедим повече родители, общини и деца, че…И те го могат!

Събитието ще се предава и записва в Зуум. Очаквайте линк към срещата на страницата на сдружението ни и на проекта „Аз съм промяната“!

ФБ събитие

Двете сдружения ще се радват на съдействие и с разпространението на анонимна анкета след деца на възраст 10–12 години, в която ги питат дали знаят как да подават сигнали и предложения за промени и подобрения в средата им за игра и спорт, дали участват в доброволчески инициативи.

Срещата се организира в рамките на проект „Аз съм промяната“ на Сдружение „Безопасни детски площадки“ в партньорство с район „Слатина“, Столична община и сe финансира от програма „Кризата като възможност“ на Столична община, администрирана от Асоциация за развитие на София.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара