Отговорност е да си жена.

Бъдещето да носиш в утроба.

Да продължиш в един детски вик

дългата мълчалива целувка.

Вечност да сториш от краткия миг

(Елисавета Багряна)

Щом четеш това, навярно след няколко месеца или седмици ти предстои едно от най-прекрасните неща на света – да станеш майка. Не се страхувай от раждането. Бъди спокойна, довери се на себе си и на бебето си.

Ако в момента си бременна с първото си дете, е повече от нормално въпросите и притесненията да са повече. Имаш в главата си идея как искаш да протече раждането, може би си решила вече и дали партньорът ти ще присъства. Не забравяй и за акушерката – нейна основна задача е да бъде до теб през цялото време, за да те подкрепи.

Ти си в центъра на това, което предстои. Подготви се физически и емоционално така, че да имаш най-вълнуващото и пълноценно преживяване. Да, няма да е лесно, но пък ще видиш сама на какво си способна, колко си силна.

Какво е пренатална подготовка и къде можеш да я получиш?

Къде и как да родиш?

Как да изготвиш свой собствен план за раждане? Кои са трите фази на раждането, колко време продължават и как протичат? Какво можеш да направиш, за да се успокоиш, а и за да заеме бебето ти подходящата позиция? Кога да тръгнеш към болницата? Какво може да направи партньорът преди настъпване на активната фаза? Какви видове немедикаментозно обезболяване съществуват? Отговори на тези и други въпроси ще откриете в лекцията на Емилия Казълова. Тя е акушерка от 37 години. Преди 15 години открива първото Училище за бъдещи родители „АЗ ТИ ТО“. Пренатален обучител е към The European Network of Childbirth Association, също така е сертифициран консултант по кърмене към Национална Асоциация подкрепа за кърмене. Участието й в обучителни международни конференции, семинари и форуми е стремеж да бъде акушерка от нов тип – близо до жената преди, по време на раждането и след като бебето е вече у дома. Вижте нейните съвети:

Източник:  Академия за родители

Facebook Twitter Google+

0 Коментара