За всеки родител е страшно да чуе тази диагноза. И страховете и притесненията са напълно логични. Вероятно си задавате и много въпроси, които досега са оставали без отговор. Дали този процес е обратим? Ще започне ли отново да чува моето дете? Как ще се справя с уроците в училище? Дали ще може да общува нормално с останалите деца?

Разбира се, всички тези страхове са нещо съвсем нормално, предвид, че всички ние желаем само най-доброто за нашите рожби.

Но не бързайте с лошите прогнози и с отчаянието, защото съвременната медицина има решение за всичко. Вашето дете ще може да се развива нормално! То няма да бъде аутсайдер, какъвто вече вероятно си го представяте. А колкото до обучението му, резултатите му дори могат да надхвърлят и най-смелите ви очаквания.

Естествено, за да се случи всичко това, трябва заедно да положите необходимите усилия.

Какво следва?

Колкото по-навременни са мерките, толкова по-успешен ще е крайният резултат. Ранната диагностика тук е от съществено значение. Следва избор и поставяне на слухов апарат. Ако всичко се случи в точното време, това ще открие пред вашето дете всички шансове да не страда от липсата на необходимите социални и комуникативни умения.

Може би ще се учудите, но напредъкът на съвременните технологии може да предложи перфектното решение за подобряване на слуха и респективно нормалното, пълноценно развитие на детето.

Към кого да се обърнете за помощ?

В педиатричните кабинети Otokids, част от Център за слуха Ototon. Те са предназначени за деца от всяка една възраст, включително и за бебета. В тях може да направите всички необходими изследвания на слуха и да получите компетентна помощ за поставяне на най-добрите слухови апарати. В тези педиатрични кабинети работят истински професионалисти, обучени специално за работа с деца. Те ще бъдат с вас през цялото време, докато проблемът се разреши успешно.

Запазете час за тест на слуха на вашето дете тук: https://bit.ly/33dtHI0

Всеки загрижен родител може спокойно да зададе своите въпроси и да получи компетентни отговори.

Следващата стъпка е така наречената слухово-речева рехабилитация.

За възможно най-успешни резултати се препоръчва не само поставяне на слухов апарат, но и да се направи специфичната слухово-речева рехабилитация. Тя ще помогне на вашето дете да развие необходимите говорни и езикови умения. Методите са много, както и възможностите. Така че, няма място за отчаяние. Просто действайте, докато е време!

Възползвайте се и от 5% отстъпка на цялата поръчка при онлайн покупка в ортопедичен магазин eMedo с код promo5 https://bit.ly/3F4vtZe

Facebook Twitter Google+

0 Коментара