За много жени топлите месеци са поредният повод за депресия. Колкото и да отлагат, идва момент, в който трябва да свалят плътните, обтегнати чорапи, скриващи доста недостатъци, и да изложат на показ не само формата на краката, а и по-големи участъци от посивяла, отпусната и изсушена кожа, под която всеки грам излишна мазнина прави трапчинки и къдрички.

А всяка грижа за красотата – както на лицето, така и на краката – започва от грижата за кожата. Не бива да се забравя, че кожата е огромна рефлексогенна повърхност. Поддържането й в добро състояние подобрява функциите в цялото тяло.

Предлагаме ви една лесна за прилагане и експресна като видим резултат програма за красиви и стегнати крака. Изпълнявайте описаните процедури всеки ден и скоро ще можете без притеснение да сложите къса пола.

ЧЕТКОВ МАСАЖ

Необходима ви е по-голяма четка, достатъчно твърда, за да раздвижи кръвта, без да наранява кожата. С нея се правят енергични кръгови движения, като не се пропуска нито милиметър. Винаги се започва от пръстите на краката, в никакъв случай от горната половина на тялото. Когато кожата добре се зачерви, се намазва с крем. Това е необходимо, защото четковият масаж заедно с умрелите клетки по кожната повърхност премахва и защитния мазен слой. Добре е кремът да бъде обогатен с витамини и липозоми.

ПИЛИНГ + ПОДХРАНВАНЕ

Взема се шепа едра сол (най-добре морска, смляна на едро в мелничка за кафе), смесва се с 1-2 супени лъжици квасена сметана или прецедено кисело мляко. С помощта на кесия за баня се нанася с енергични кръгови движения върху кожата на тялото и краката (пак започвайки от пръстите им). След като се втрие добре, се изплаква с хладка вода.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара