Когато дъщерите жадуват вечна младост за майките си, е историята на младата парижанка Мария Галанд. Мари Галан (от фр.) е само псевдоним на красавицата  Коллет Пиери, която въпреки несъгласието на родителите си през 1960 г. участва в един от първите конкурси за красота във Франция и печели титлата ”Мис Париж”.

MG

Нейната младост и слава обаче не я радват, когато вижда как красивото някога лице на майка й посърва с годините. Мария Галанд решава, че трябва да намери начин да запази вечна женската красота. Учи козметология и само след няколко години става известна като създателката на една от вечните козметични линии, залагащи изключително на индивидуалния подход към всяка кожа.

Galland2

Така се ражда моделиращата маска на Мария Галанд, която се предава от майка на дъщеря вече 50 години. Терапията се превръща в абсолютен хит за времето си и е обявена за класика в терапиите за лице с лифтинг ефект. Стотици хиляди салони по целия свят и до ден-днешен предлагат тази маска. Тя е класика в козметичните процедури.

Galland

Какво представлява моделиращата маска на Мария Галанд?

Нанасянето на маската е ритуал. Започва се с почистване на кожата, след това се поставя повърхностен ензимен пилинг – на основата на плодове и водорасли. Третата стъпка от терапията е нанасяне на серум от витаминен комплекс. Следва мануален масаж на лицето, шията и деколтето, който е патент на Мария Галанд. Масажът е нежен и успокояващ, и същевременно лечебен. Подобрява кръвообращението на лицето, връща розовината и младежката свежест на кожата. Специалното при него е, че оформя контура на лицето и може да се прави и около очите.

111Последният заключителен етап от процедурата е нанасянето на кремообразна маска. В зависимост от разновидността й тя може да съдържа хайвер, сребро в малки количества с дезинфекциращ ефект, екстракт от жожоба и гинко билоба, както и екстракт от морски копър. Маската създава запечатващ слой на кожата и я затопля до 42 градуса. Топлината разширява порите и помага на вече нанесените кремове и серуми да проникнат дълбоко в кожата. Маската се втвърдява и трябва да престои върху лицето около 10 мин. Цялата терапия продължава около 1 час. След махането на маската се нанася крем с регенериращо действие.

Visage_Masque_Modelant[1]

Козметичните продукти на Мария Галанд нямат имена, а номера, и то не поредни. Мария Галанд е вярвала силно в нумерологията и дава „имената“ на кремовете и серумите си според подходящите за тях числа. Така всеки крем е зареден със специфична енергия – според изчисленията в нумерологията. Мария Галанд смялата, че това подсилва допълнително действието на крема.

Талассо маска

thalassoМария Галанд стига още по-далеч в желанията си за млада кожа. Бленува да създаде терапия, която да връща детския вид на кожата и… успява. Създава талассо маската. Тя също е ритуал. Първият етап от него е почистването на лицето. Следва гомаж от ензимен пилинг. Третата стъпка е нанасянето на серум, в чийто състав присъстват водорасли от Бретон. Нанася се самата маска, съставена основно от водорасли. Талассо маската е пластифицираща – когато се нанася, е влажна, като ролята на влагата е да помага на съставките на кремовете и серумите да бъдат буквално всмукани от кожата. Маската играе ролята на проводник. Когато изсъхне – добива  формата на гума. В края на процедурата  маската се отлепва от кожата и се нанася крем за по-богата хидратация. Резултатът е… детски нежна  кожа.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара