Когато говорим за обезкосмяване, имаме толкова много различни възможности – от кола маска и бръснене до депилатоар и епилация. Всички те обаче имат кратък ефект и доста недостатъци (кожни раздразнения, враснали косъмчета, дори риск от порязване).

А мислили ли сте за перманентно обезкосмяване с лазерна епилация или електролиза? Не само ще се радвате на дълготрайни резултати, а и процедурите са все по-достъпни и с все по-добри резултати, заради развитието на технологиите.

За да ви помогнем да вземете най-доброто решение, се доверихме на експертите от модерния център за лазерна епилация в София Satori Laser.

Електролиза или лазерна епилация?

И електролизата, и лазерната епилация дават трайни резултати при обезкосмяването и затова има много спорове, кой е по-добрият избор.

Нека започнем с изясняване как работят тези две технологии.

При електролизата се използва устройство с игла, която се вкарва през кожата. Тя проследява плътно космения стълб, прониквайки дълбоко във фоликула. Прилага се лек ток, който се абсорбира от косъмчето и неутрализира клетките на растежа в него.

При лазерната епилация апаратът доставя лазерна енергия ––(светлина) към косъма. Тя прониква в корена и по този начин причинява увреждане на фоликула, за да спре да произвежда нови косъмчета завинаги.

И двете технологии доказано дават изключително добри и дълготрайни резултати.

Електролизата обаче е доста бавен процес. Може да отнеме до 400 часа за 4 години, което изисква пълна отдаденост на процеса и често хората се демотивират и отказват. Другото неприятно при нея е, че е болезнена. Много хора сравняват чувството с това да си направиш татуировка.

Лазерната епилация обичайно отнема едва между 4 и 8 процедури или сумарно – 5-7 часа. Прави се през около 6 седмици. Импулсите на лазера са доста по-малко дискомфортни от иглите при електролизата. Усещат се като бързо щракване по кожата с ластик. По време на процедурата космите се нагряват до 70 градуса и това е причината за краткия дискомфорт. Болката е моментна и не крие рискове, благодарение на охлаждането. В началото на процедурата специалистът, съгласно протокола, започва с ниска мощност и пита за усещанията. След това увеличава степента, за да намери ефективни и комфортни параметри.

При електролизата има риск от обезцветяване на кожата. Това се дължи на факта, че процедурата може да увреди капилярите в третираната зона. Алтернативно – лазерната процедура има изключително редки усложнения, които обичайно се дължат на употреба на морално остаряла или износена апаратура и неопитност на специалиста. Преди да запазите час за лазерна епилация задължително попитайте за апарата – може ли да се прилага на вашия фототип и безопасна ли е терапията на кожа с тен и през лятото. Ако апаратът е модерен и е на диоден принцип, страничните ефекти са почти напълно изключени.

Още причини да изберете трайно обезкосмяване с лазерна епилация

Лазерната епилация има огромни предимства пред всички останали методи за обезкосмяване, споделят от Satori laser

  • На първо място, разбира се, дава ТРАЙНО премахване на космите. Това не може да се каже за конвенционалните методи.
  • С лазерната епилация изчезват до 90-95% от косъмчетата, а тези които останат, са тънки, слаби и едва забележими.
  • Този метод пести много, много време. Знаете ли, че средно един човек се бръсне около 11 540 пъти през живота си? Впечатляващо досаден факт, нали?
  • Лазерната епилация е много по-удобна от всички останали методи за обезкосмяване. Прави се веднъж на около 6 седмици в кратки и безболезнени процедури… а не всеки ден.
  • Край и с врасналите косми, пъпчиците, възпаленията, раздразнената кожа.
  • Диодната лазерна епилация е подходяща за широк спектър от фототипове – от много светли хора до много тъмни и дори с летен тен. И имат отлични резултати и при много светли косъмчета, и при груби и тъмни.
  • Ще останете изумени от резултатите още след първото посещение! На около 10-тия ден след процедурата ще видите как косъмчетата започват да падат.

След изложените аргументи, се надяваме да можете да прецените обективно коя процедура е правилният избор за вас. Следете и за промоциите и цени на лазерна епилация в София и страната – ще се изненадате колко достъпно е трайното обезкосмяване днес.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара