Предстоят най-очакваните и светли празници. Освен приготовленията около трапезата и подаръците, които всеки тръпне да получи, този период е и особено вълнуващ за нежния пол. Какъв по-приятен повод от това да посетиш любимия си гримьор, ако не Коледа или Нова година?

Ива Петкова гримьорТенденциите в грима постоянно се променят, също като всичко останало. Независимо обаче кои остават сред най-желаните, едно е сигурно – дамите обожават професионалния грим. Той им вдъхва увереност, самочувствие и ги кара да се чувстват красиви и желани.

Ива Петкова е добре позната сред грим средите. Тя успя да се наложи като един от най-добрите гримьори в България, а записванията за грим при нея започват с месеци назад.

Ива Петкова гримьор Какво ни сподели Ива за празничните грим предпочитания на момичетата, кои любимите техники и визиите, които вече са демоде, вижте в интервюто ни от първо лице.

Здравей, Ивка! Благодаря, че прие поканата ни за интервю. Би ли споделила като за начало какво трябва да знаем за грима през по-студените месеци от годината?

Здравей! И аз също Ви благодаря! Това, което трябва да знаем за студените месеци е, че те предразполагат кожата да бъде по суха, затова би било хубаво да се хидратира, за да може да има красив вид при изработка на грим.

Кои са най-предпочитаните тенденции за идните коледни и новогодишни празници?

В момента всичко е много комбинирано като стилове на грим и техники на грим. Смесват се фини изработки със смели цветове и блясъци.

По време на тези празници блясъкът и камъните са доста желана декорация към всяка визия, дори и най-семплата.

Има ли цветове и грим техники, които вече не са мода, а доскоро са били популярни?

Да, има. За цветове – не бих казала. Има възход на всички нюанси, но като техника, най-демодирала в момента е „кът крийз“ в силно отсечен вариант на вътрешността  и външната част на клепача.

Грубото контуриране  на лицето също отдавна вече не е на мода.

Има ли техника, която не харесваш и не одобряваш в гримирането?

В изработката на визии се включват много техники, аз съм любител на фините и деликатни техники, независимо колко атрактивни са в краен вид.

Не харесвам силно откроена груба скула с контур, прекалено наситени вежди и очна линия, която е поставена по неподходящ начин.

От кога започнаха записванията за грим за Коледа и Нова година при теб?

Записванията за празниците започнаха преди два месеца и продължават, понеже много дами все още не са наясно къде ще празнуват.

Колко време отнема направата на един професионален грим?

Аз изработвам грим за около час, независимо от неговата сложност. Когато знаеш какво правиш – си преценяваш и времето.

Каква е тайната гримът да издържи 24 часа без проблем?

Имам техника, лично моя, която лансирам за дълготраен и водоустойчив грим, която е доста популярна и всеки колега, който е  преминал обучение  е много доволен от крайния резултат. Та тайната е в моята техника.

От къде черпиш идеи за своите визии?

Интернет е необятен. Разглеждам доста визии, на които попадам, обичам просто да взаимствам частични неща, но всичко минава през главата и въображението ми на момента. Не обичам да копирам някого.  Според мен да сме индивидуалисти, за да се открояваме.

Имаш любим световноизвестен гримьор, на когото се възхищаваш?

О, имам, разбира се. Много световни лица харесвам. Конкретен точно – не. Комбинирам от много това, което най-много ми харесва и пречупвам през собствен поглед, за да бъда себе си. Харвсвам латиноамерикански  американски и руски гримьори.

Блясък или мат – какво предпочитат дамите?

И двете. Всеки вкус е различен.

По-светли или по-тъмни нюанси на лицето избират клиентите?

Шарен свят – шарени клиенти. Имам такива с разнородни желания, радвам се на такъв букет от лица и желания. Така и аз се обогатявам.

Червеното червило и очната линия все още ли се нареждат сред фаворитите на нежния пол?

Това е много специфична комбинация. Не е от честите желания. Класика е, но обичайната визия е в пясъчни, пастелни, нюд тонове.

Коя е любимата ти грим визия?

Ако е за мен самата – нюд визия с включено фино опушване, но ако е за клиент – всяка визия, която дава усмивка на лицето в момент, в който се погледне в огледалото.

Ако можеше да си размениш грим куфарчето с някоя знаменитост, коя би била тя?

Не мисля, че имам нужда да го разменям. Способностите са ми в ръцете.

Кои са трите козметични продукта, които винаги носиш в дамската си чанта?

Да си призная – нямам гримове в чантата. Евентуално само червило. Толкова добре знам как да си изработвам грима, че да не мръдне изобщо, дори и самото червило.

Кожата на лицето има ли нужда от специална грижа след професионалния грим?

Кожата на лицето има нужда преди, след и винаги, независимо дали имаме професионален грим или не. Ако се почиства, хидратира и поддържа – всичко ще бъде наред, независимо дали преди или след професионален грим.

Какво ще пожелаеш на всички читатели по случай предстоящите празници? 

Пожелавам на всички да бъдат здрави, чистосърдечни и добри.  Да ценят всеки миг, усмивка и момент. Празниците ни напомнят колко е хубаво да сме обичани и ценени, заради самите нас, а не заради материалните облаги, които сме длъжни да получаваме и даваме.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара