Ако се сблъсквате с това явление за първи път, откриването на най-добрия шампоан против косопад може да бъде дълго и да завърши с неуспех. Преди да направите какъвто и да е избор обаче, е добре да уточните причината, поради която броят на падащите косъмчета нараства.

Консултирайте се със специалист

Именно той може най-добре да определи защо откривате все повече коса върху възглавницата и четката и да назначи подходящо лечение за вашия случай. Една от причините може да бъде наследственост. В този случай обикновено косата започва да става все по-рядка в горната част на главата.

Постоянното връзване, стегнатите плитки или кокове също могат да доведат до появата на плешиви петна и увреждане на фоликула. Ако дългата коса ви притеснява, по-добре предприемете скъсяване след третиране с ефективен шампоан против косопад. Все пак предпочитаме плътни, здрави и по-къси кичури, отколкото дълги, редки и изнемощели. Стресът, неправилното хранене и някои вредни навици също могат да бъдат сред факторите, застрашаващи правилната функция на космения фоликул. Подготвили сме ви специална селекция, която със сигурност ще ви помогне да изберете вашия шампоан против косопад.

Кой да изберем

Времената, в които купувахме продукт на сляпо са в миналото, тъй като онлайн магазините като MAKEUP ни дават възможност да се запознаем с действието и състава на всеки един, преди да го тестваме върху себе си. Шампоанът DermoCapillaire Re-Vitalizing Shampoo на немската марка за лечебна козметика Eucerin се нарежда сред първите в борбата с косопада. Той е базиран на L-карнитин и креатин. Две съставки, които насочват необходимата енергия към клетките, за да се събудят космените луковици и да се възстанови здравия растеж, без да се засяга чувствителния скалп.

Вторият ни избор пада върху ежедневния шампоан против косопад Biota Bioxsine DermaGen Black Garlic Shampoo, който слага край на слабите корени с помощта на екстракт от чесън, богат на антиоксиданти и високото съдържание на минерали и витамини А1, В1, В2, В5, В7 и В9.

Alfaparf Semi Di Lino Scalp Renew Energizing Low Shampoo е безсулфатната алтернатива на този тип продукти, като се съсредоточава върху металите, които могат да доведат до отслабване на косъма и неговата загуба. Про- и прeбиотиците в състава му укрепват фоликулите и ги активират.

Оставяйки грижата в ръцете на тонизиращия шампоан с аминокиселини против косопад Vichy Dercos Energising Shampoo, вие си осигурявате подхранване с витамини PP, B5 и B6, които укрепват по цялата дължина още от корените.

Още един ефикасен шампоан против косопад, базиран на растителен състав е Dr. Konopka’s Anti Hair-Loss Shampoo е бюджетен вариант, който не отстъпва по ефективност на останалите продукти. Маслото от лавандула действа благоприятно върху космените фоликули, укрепва ги и премахва токсините.

Който и да изберете, не забравяйте, че най-добрата профилактика е консултацията със специалист!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара