Светлана Поченкова – основател и ректор на Института по естетична медицина, пристига у нас в началото на октомври по покана на Европейски ТСР Център, за да проведе обучителен семинар по изключително нашумелите в целия свят мануални техники за лекуване, възстановяване и поддържане на двигателна, мускулна и цялостна телесна кондиция.

Тя ще бъде лектор и треньор в два мастъркласа. Светлана Поченкова е преминала обучения и практика в редица страни сред които Китай, Полша, Франция. Получените знания и опит й дават възможност да изгради успешна кариера в рефлексо- и мануалните терапии и остеопатията, на които е посветила 20 години от живота си.

Преди 6 години Светлана Поченкова основава и Института по естетична медицина в Москва, а някои от първите му курсисти вече са преподаватели и лектори по цял свят.

В Института по естетична медицина се практикуват и преподават най-ефективните техники, систематизирани и превърнати в ефективен курс за профилактика и лечение на редица проблемни заболявания.  Светлана Поченкова прилага методи от висцерална терапия, постизометрична релаксация на мускулите, масаж „Гуаша“, хирудотерапия.

От 12 октомври у нас започва мастърклас по „Постизометрична мускулна релаксация”.  „Постизометричната мускулна релаксация е изключително популярен метод в рехабилитацията и спортната рехабилитация, който успешно се справя с релаксацията и удължаването на скъсените мускули.“, казва Светлана Поченкова.

На 15 октомври тя ще проведе обучение по висцерална терапия. „Висцеларната терапия е съвременен, набиращ все по-голяма популярност метод за лечение и корекция на вътрешните органи. В основата на тази терапия стои идеята, че позицията на вътрешните органи се променя с фазите на дишането и естествените движения на тялото. Висцералната терапия цели отстраняването на редица заболявания чрез определени тактилни методи и техники на въздействие“, обясни терапевтката.

Техниките, на които Светлана Поченкова ще посвети четирите пълни дни обучения през октомври в София, оказват не само естетично въздействие, но и благотворно повлияват тонуса на организма. Те имат и ярко изразен лечебен ефект, особено когато се прилагат комплексно.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара